Elővigyázatosságból Jevgenyij Prigozsint, a Wagner zsoldosfőnököt a kilenc nappal ezelőtti  lázadást követően, Belaruszba érkezve egy ablaktalan hotelszobában helyezték el Minszkben, hogy elkerüljék a merényletet – fedte fel Mark Walker szenátor, az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának elnöke. Azt mondta, hogy a hírszerzés kimutatta, hogy Prigozsin egy ablak nélküli szállodában szállt meg.

Kis ízelítő a közelmúlt nagy zuhanásaiból:

Kristina Baikova, a Loko Bank 28 éves alelnöke mindössze tíz napja, idén június 23-án este halt szörnyet, miután kiesett a Hodinszkij körúton lévő, 11. emeleti moszkvai otthona ablakán. A nő egy ismerősével tartózkodott a lakásban a tragédia idején. A 34 éves Andrej a Baza hírportálnak azt állította, hogy Kristina felvette vele a kapcsolatot, áthívta őt egy italra, majd kiment a mellvédre és lezuhant. 

Mozgalmas volt a június

Artem Bartenyev holttestét idén június 8-án reggel találták meg, miután kizuhant 12. emeleti lakásából Tatárföld fővárosában, Kazanyban. A 42 éves oroszországi szövetségi bírónak a halála napján is lett volna tárgyalása. A felesége éppen a kutyájukat sétáltatta, amikor az eset történt.

Jurij Demin 62 évesen, idén június 4-én veszítette életét, miután lezuhant a Sziszert városában lévő dácsájának második emeletéről. Ő volt a szverdlovszki terület állami közlekedésbiztonsági felügyelőségének korábbi vezetője.

Marina Jankina idén februárban esett ki lakása ablakán, egy szentpétervári toronyház 16. emeletéről. Az 58 éves hölgy az orosz védelmi minisztérium pénzügyi támogatási osztályát vezette a nyugati katonai körzetben.

Karácsony Indiában

Pavel Antov Gerinkovics orosz húsipari milliárdos tavaly karácsonykor zuhant ki egy szálloda ablakán, Indiában, Rayagada városban. A kolbászmágnásként hívott Antov tavaly június végén úgy tűnt, hogy reagált egy orosz rakétatámadásra Kijev Sevcsenkivszkij negyedében egy lakótömb ellen, amelyben egy férfi meghalt, hétéves lánya és édesanyja pedig megsebesült. Antov fiókjában egy WhatsApp-üzenet leírja, hogyan húzták ki a családot a romok közül: "Rendkívül nehéz mindezt másnak nevezni, mint terrornak." Az üzenetet törölték, és Antov ezután közzétette a közösségi médiában, hogy az elnök és a háború támogatója. A WhatsApp-üzenet olyan valakitől érkezett, akinek az "ukrajnai különleges katonai műveletről" szóló véleményével határozottan nem értett egyet. Véletlenül tették közzé, bosszantó félreértés volt – magyarázkodott anno.

Ravil Maganovot, a Lukoil orosz olajipari óriáscég elnökét tavaly szeptember 1-jén találták holtan. Ő egy moszkvai kórház ablakából esett ki. 

Kiesett egy moszkvai kórház ablakán és meghalt a Lukoil alelnöke

Ravil Maganov cigarettázni mehetett ki az erkélyre a hatodik emeleten, ahol nincsenek térfigyelő kamerák. Ebben az évben már feltűnően sok vezető pozícióban lévő orosz halt meg rejtélyes körülmények között. Bővebben --->