Eladja a Garden Lodge-ot, Freddie Mercury egykori otthonát Mary Austin, a rocksztár volt barátnője – számolt be a Bloomberg. A házat 1991-ben megöröklő Austin a Knight Frank ingatlanirodát bízta meg az értékesítéssel – szemlézte a hvg.hu. 

A London elegáns Kensington negyedében álló 28 szobás házat 30 millió fontra tartják, ami 13,6 milliárd forintnak felel meg.

A lap szerint a ház már üres – Freddie Mercury személyes tárgyainak jelentős részét tavaly szeptemberben verték dobra a Sotheby’s árverésén, ami 50 millió fontos bevételt hozott –, de számos részlete őrzi magán máig a sztár ízlését az ingatlanban, így a falak citromsárga festése, vagy az art deco tükrök az öltözőszobában.

Az ingatlan korábbi tulajdonosai között volt a Sotheby’s aukciósház egykori vezetője, Peter Wilson, de a kémből műkincskereskedővé vált Tomas Harris is. Mercury viszont már a Hoare bankos család egyik tagjától vásárolta a házat.

Az ingatlant magas téglafal veszi körül, tetején szögesdróttal és kamerákkal. Egykori, a rajongók által üzenetekkel összekarcolt kapuját már elárverezték.