A Fehér Ház kizárta, hogy Joe Biden elnök jogkörével élve kegyelmet adjon fiának, Hunternek, amennyiben elítélnék. 

Hunter Biden úgy lépett be a szerdai bírósági meghallgatásra, hogy rövidre zárhatja az ügyét, hiszen a napokban megállapodott az ügyészekkel arról, hogy bűnösnek vallja magát két vádban: bevallotta, hogy nem fizetett adót, és engedély nélkül tartott fegyvert.

Az amerikai elnök fiának büntetőügyében kötött vádalku azonban meghiúsult a delaware-i szövetségi bíróságon, miután Maryellen Noreika amerikai kerületi bírónő aggályokat fogalmazott meg a megállapodás feltételeivel kapcsolatban beleértve, hogy Hunter Biden jogi csapata cserébe mentességet kért védencüknek minden más büntetőjogi vád alól.

30 nap határidő

Noreika, akit Donald Trump volt elnök nevezett ki a bírói székbe, arra kérte a feleket, hogy 30 napon belül nyújtsanak be jogi beadványokat a Hunter Bidennek felajánlott egyezségek jogszerűségéről. A USA Today információi szerint az elnök fia várhatóan visszavonja beismerő vallomását, ha az ügyvédei az ügyészekkel olyan megállapodást kötnének, amely megfelel a bírónő kérésének.

Homályos pénzügyi vádakkal illették a republikánusok a Biden családot

Kínai és romániai cégekkel való kapcsolatokra, a Biden család visszaélésekkel elért meggazdagodására utalgattak az amerikai képviselőházi republikánusok, illegális tevékenységre vagy arra, hogy Joe Biden szerepet játszott volna családi üzletek előmozdításában, bizonyítékkal nem tudtak szolgálni. Bővebben --->