Az Európai Bizottság azt szeretné a kormány által elfogadott egészségügyi reformokat a Magyar Közlönyben is közzétennék – írja a Reuters. A lap szerint ez lehetővé tenné, hogy a blokk közös költségvetéséből akár 10 milliárd euró fejlesztési támogatást is feloldjanak Magyarország számára.

Korábban azt remélték, hogy amennyiben felszabadítják az összeget, az segítheti a magyar kormányt meggyőzni arról, hogy a Kijevnek szánt támogatás vétójától elálljon. Orbán Balázs azonban nemrég már a teljes, 30 milliárd eurónyi befagyasztott összeget előlegezte meg. Erre válaszul emelte meg a tétet a Bizottság.

A bizalom nem csupán az Európai Unió részéről hiányzik: Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég a Blikk Talk! című beszélgetős műsorban beszélt arról, hogy csak akkor lehet Brüsszelnek hinni, ha már a magyarok számlájára került a pénz.

Orbán: El akarjuk foglalni Brüsszelt

A miniszterelnök egy podcastinterjúban árult el részleteket a Zelenszkijjel való találkozásáról. Arról is beszélt, hogy mikor fogják bejelenteni a Fidesz főpolgármester-jelöltjét.