Steve Wozniakot lehetséges agyvérzés miatt kórházba szállították Mexikóvárosban szerdán – jelentette a mexikói média, de a TMZ forrásokat idéző jelentése szerint az Apple társalapítóját valószínűleg egy kevésbé súlyos szédülés érte.

A 73 éves tudós és technológiai vállalkozó a tervek szerint szerda délután részt vett a mexikói főváros Santa Fe negyedében, a World Business Forum konferencián, ahol helyi idő szerint 16:20-kor tartott volna beszédet.

A TMZ amerikai médium közvetlen ismerős forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Steve Wozniak befejezte beszédét, de aztán azt mondta a feleségének, hogy "furcsán érzi magát", aki erre állítólag ragaszkodott hozzá, hogy a férje kórházba menjen kivizsgálásra.

Wozniak 1976-ban alapította meg az Apple Computer céget, az 2011-ben elhunyt, legendás üzletember, Steve Jobs-szal együtt. Vállalkozásuk úttörő szerepet játszott a személyi számítógépek piacán és napjainkra a világ legértékesebb vállalataként jegyzik.

Apró baki: korlátozta a mesterséges intelligenciát az EU, ám nem szerepel benne a ChatGPT

Több mint két évbe telt, mire az Európai Parlament jóváhagyta a mesterséges intelligenciát szabályozó rendeletét. Ez idő alatt azonban az MI-fejlesztők sem tétlenkedtek. Bővebben --->