Nem volt telitalálatos szelvény a február 17-i ötöslottó-sorsoláson sem, derül ki a Szerencsejáték Zrt honlapjáról. A hetedik játékhéten 20 négytalálatos és csaknem háromezer háromtalálatos szelvényt töltöttek ki. 

A számok: 

14,34,46, 81,84

Ezzel már 29. hete nincsen öttalálatos a lottón, a főnyeremény pedig 6,45, igen közel hat és félmilliárd forint. 

De jó ha tudunk valamit.

A halmozódás legfeljebb 52 hétig tarthat. Akkor felosztják a giganyereményt a többi nyertes között, ám a játék 67 éves történetében erre még nem volt példa.

A hatalmas nyeremény miatt egyre erősebb a kereslet a játék iránt, az elmúlt mintegy 7 hónap alatt megduplázódott a forgalom a halmozódás kezdetéhez képest. A 6 milliárd forintot meghaladó főnyeremény, nemcsak a magyar játékosok kedvét növelte az elmúlt hetekben, hanem főként a keleti országhatár mentén található lottózókban beindította ismét a lottóturizmust.

Kép: Szerencsejáték Zrt.

Az állami játékszervezőnél azt tapasztalják, hogy nemcsak a hagyományos, hanem az elektronikus értékesítés aránya is jelentősen nőtt az elmúlt hetekben.

Tavaly a legtöbb nyertes a sportfogadásban született, ugyanakkor a legnagyobb nyeremények a számsorsjátékok és a sorsjegyek kedvelőihez kerültek. Az elmúlt évben több mint hatezer fővel – egészen pontosan 6031 – bővült a hazai milliomosok klubja és hat milliárdos játékost is köszönthettünk.

A tapasztalatok szerint, ha a milliárdos nagyságrendet eléri a jackpot, akkor már tapasztalható forgalomélénkülés, mind az értékesítő helyeken, mind pedig az online felületeken is. Tovább menve, 3 milliárd forint felett pedig már jól láthatóan többen és többet játszanak.

Az ötös lottó története során a legrövidebb halmozódás egy hét volt, a leghosszabb pedig 39, amire legutóbb négy éve volt példa. 2020-ban a 13. játékhetén ugyanis megszületett az ötös lottó történetének legnagyobb főnyereménye. A szerencsés nyertes 6,431 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A Szerencsejáték Zrt. statisztikái szerint az elmúlt évek legmagasabb nyereményösszegei a következők voltak :

  • 2024 – 6,45 milliárd forint (még nem vitték el),
  • 2020 – 6,4 milliárd forint (a 13. héten vitték el),
  • 2003 – 5,1 milliárd forint (a 48. héten vitték el),
  • 2015 – 5 milliárd forint (a 22. héten vitték el),
  • 2019 – 4,1 milliárd forint (a 16. héten vitték el),
  • 2020 – 3,9 milliárd forint (az 51. héten vitték el),
  • 2022 – 3,3 milliárd forint (a 2. héten vitték el),
  • 2010 – 3,1 milliárd forint (a 26. héten vitték el),
  • 2017 – 3 milliárd forint (a 34. héten vitték el).

Mindenki nem lesz boldog

A nyeremény halmozódására most is 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a jackpot a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, de erre a játék 67 éves története során még egyszer sem volt példa. 

A hetedik héten az Eurojackpot-sorsolásán sem született telitalálat. Így a következő héten már 21 millió euróval, vagyis több, mint 8 milliárd forinttal gazdagodhat egy szerencsés nyertes, írja az Index. 

Kapar a magyar: százmilliárdos impulzusvásárlás

Dübörög a sorsjegy-értékesítés, amely mára 200-250 milliárd forintos piaccá érett Magyarországon. Bár a Szerencsejáték Zrt. e téren is nyitott a digitalizáció felé, továbbra is a papír alapú termékek a keresettebbek. A vállalat előrebocsátotta: 2024 a sport éve, és erről a termékfejlesztés során sem feledkeztek meg, hamarosan tematikus sorsjegyekkel állnak elő.