Az MVM Mobiliti Kft. az MVM Csoport tagjaként – a 2022 végén elnyert, tíz helyszínre szóló támogatási forrást követően – újabb, közel 1,2 milliárd forint támogatásból az ország további húsz helyszínén, összesen immár harminc helyszínen létesíthet 600 kW teljesítménnyel működő elektromos töltőállomásokat a magyarországi TEN-T közúthálózat egyes szakaszainak elektrifikációja céljából kiírt projekt keretében.

A vállalat közleményében arról ír, hogy az Európai Bizottság által most kiválasztott projektek elektromos töltőállomások és hidrogéntöltő-pontok telepítéséhez, valamint repülőterek villamosításához fognak hozzájárulni, elősegítve a zöldmegállapodásban foglalt célkitűzések teljesítését.

A projektek között szereplő MVM ULTRA II 2023 jelű projekt célja a magyarországi TEN-T közúthálózat egyes szakaszainak villamosítása az AFIR-rendelet előírásainak megfelelően. A projekt megvalósításához az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) 3 millió euró pályázati támogatást nyújt, amelynek forrása a CEF részét képező alternatívüzemanyag-infrastruktúra eszköz (AFIF).

A Mobiliti már 2022-ben tíz darab 600 kW-os (4x150 kW-os) AFIF-töltőállomás megvalósítására szóló támogatási szerződést írt alá az Európai Unió CINEA szervezetével.

A CEF által korábban odaítélt forrás segítségével a budakalászi, a csömöri, a dunakeszi, a fóti, a kecskeméti, a maglódi, a miskolci, a székesfehérvári, a szolnoki és a törökbálinti Auchan áruházaknál a Mobiliti már megkezdte a hazai gyorstöltőhálózat e projekt keretében 2024 végéig megvalósuló fejlesztését.

Az új támogatásnak köszönhetően további 20 helyszínre kerül 4-4 db, egyenként 150 kW teljesítményű töltőoszlop a Mobiliti hálózatán.

 

Sok helyen lett olcsóbb az e-autó töltés

Olcsóbb lett a töltés a Mobilitinél. Mutatjuk az új tarifákat, továbbá az MVM tavaszi kedvezményes díjcsomagot is kínál a villanyautó használóknak.