A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Bankholding erről írt a Telex-nek küldött válaszában. 

A Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank fúziójával létrejött új gigabankot azután kereste meg a lap, hogy információk szerint az MBH Bank a múlt héten tárgyalást kezdeményezett a bankban működő üzemi tanáccsal a munkáltató csoportos létszámleépítési szándékáról.

Még október folyamán, a tárgyalások lezárultával döntenek a szükséges létszámleépítésről, és értesítik az érintett dolgozókat.

Az MBH Bank előzetesen elfogadott stratégiája mentén, az eredeti fúziós menetrend szerint, a fenntartható, gazdaságos működés érdekében szünteti meg az egyesült három bank működési és szervezeti párhuzamosságait, ami egy fúziós folyamat logikus velejárója és létszámracionalizálással jár.

Az MBH Bank válaszából kiderül, jelenleg 9500 aktív munkavállalójuk van, az esetleges létszámleépítés a dolgozók kevesebb mint 5 százalékát érintheti, ami így is körülbelül 400-500 ember. Elsősorban Budapesten, irodai funkcióban dolgozó embereket küldenének el, köztük vezetőket is.

Újra viszi a lakáskölcsönöket a lakosság

Nőtt a lakosság hitelfelvételi kedve, közben pedig csökkent a betétállományuk. Úgy néz ki, megfordult a tendencia a lakossági és személyi kölcsönöknél: most már inkább lakásra vesznek fel hitelt a magyarok. Bővebben >>>