Vasárnap az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében több tucat jármű ütközött össze, feltételezhetően a sűrű köd miatt kialakult rossz látási viszonyok miatt.

A sztráda mindkét oldalán futottak egymásba gépkocsik, köztük Pázmánd közelében, a Balaton felé vezető oldalon, ahol két helyszínen is több gépkocsi futott egymásba. A főváros felé, Pákozd térségében pedig több száz méteres szakaszon történt több karambol.

Első hallásra nagyon hasonló volt a tavaly márciusi, M1-es autópályán történt tömegbaleset, melyet egy homokvihar okozott. Akkor a biztosítók rendkívüli kárelőleget fizettek az érintetteknek, most azonban más a helyzet.

Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs vezetője azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy a rendkívüli kárelőleg abban az esetben jár csak, ha egy tömegbalesetben legalább húsz jármű sérült meg egy helyszínen. Vasárnap azonban több kisebb baleset történt.

 

 

A Mabisz azt javasolja az érintetteknek, hogy aki rendelkezi kcascóval, az csináltassa meg az autóját. Ahol a felek meg tudnak egyezni és amennyiben a felelősség egyértelmű, a károkozó biztosítójához kell fordulni. Ha viszont a felelős nem egyértelmű, akkor a Mabiszt kell értesíteni – tette hozzá a híradónak Lambert Gábor.

Kiderült, mitől félünk a legjobban és nem ok nélkül

Hiába dolgozunk érte egy életen át, sokszor igencsak alul van biztosítva.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat többet--->