Elizabeth Hirschhorn, a vendég, akit megpróbált kilakoltatni a kaliforniai főbérlő, végül november 3-án távozott, miután elmondása szerint 570 napig nem volt hajlandó fizetni a brentwoodi ingatlanán lévő vendéglakosztályában való tartózkodásáért. 

„570 napnyi jogi huzavona, nagyjából 60 ezer dollár kifizetetlen bérleti díj és egy rendőrségi kíséret kellett ahhoz, hogy Elizabeth Hirschhorn pénteken végre elhagyja az ingatlant” – mondta Sebastian Rucci, Aleksandar Jovanovic ügyvédje az Insidernek.

Azonban az albérlő ügyvédjének rejtélyes e-mailje arra utal, hogy a helyzetnek még nincs vége. „Ez egy lejárató kampány. A szalagcímek hamisak. Ez soha nem volt egy 6 hónapos Airbnb, soha nem létezett egy 2022 márciusi megállapodás szerinti végdátumunk, nem tagadtam meg a bérleti díj fizetését, nem követeltem 100 000 dollárt a távozásért, vagy hogy bármilyen konkrét összeget kell fizetnie Jovanovicnak ahhoz, hogy kiköltözzek” – jegyezte meg a nemfizető albérlő, akit ezt megelőzően 2021 júliusában kirúgtak egy 2,6 millió dolláros albérletből a kaliforniai Oaklandben.

Váratlan kiköltözés a személyes biztonság jegyében

Jovanovic november 3-án otthon volt, amikor látta, hogy a brentwoodi ingatlanának vendégszobájából, ahol Hirschhorn lakott, egy költöztetőbrigád tárgyakat visz ki-be a lakásba. Amikor megkérdezte a munkásokat, hogy mit csinálnak, nem voltak hajlandóak válaszolni, ami arra késztette a főbérlőt, hogy hívja a rendőrséget, mert attól tartott, hogy a férfiak beköltözhetnek a nemkívánatos vendége mellé.

 

Kiderült, mennyit fizet budapesti albérletéért Angelina Jolie

A színésznőt nem érintik mélyen a fővárosi ingatlanárak, Buda egyik legszebb régiójában bérel lakást irdatlan pénzért. Bővebben --->

Jovanovic az elmúlt 18 hónap során kártérítési keresetet nyújtott be a kifizetetlen bérleti díj behajtására, valamint kilakoltatási eljárást is indított a nő ellen.

Korábban Hirschhornnak volt néhány sikere a bíróságon, a javára hozott ítélet megakadályozta a kilakoltatását, most viszont a lakrészt kiürítették és ugyanabban az állapotban adták vissza a tulajdonosának, mint amikor 2021 szeptemberében beköltöztek. Jovanovic szerint a rendőrség kikísérte a nőt az ingatlanból.

Ügyvédje szerint viszont Hirschhornt nem kísérték ki az ingatlanból. Nem volt hajlandó lakbért fizetni, ehelyett úgy döntött, hogy „személyes biztonsága érdekében máshová költözik, mivel a főbérlője rendkívül zaklatta, beleértve a hamis történeteket, amit az ingatlanban uralkodó körülményekről terjesztett”. 

 

Kihajítja az Airbnb-ből a bulizókat a mesterséges intelligencia

Beszivárog a turizmusban használt lakáskiadások ellenőrzésébe is a technológia és nem biztos, hogy rossz irányba. Ma Magyarországon, főként Budapest belvárosában egyre több helyen nem lehet erre a célra lakásokat kiadni, mert nem lehetett kiszűrni a lakók nyugalmát megzavaró vendégeket. Bővebben --->