A Használtautó.hu adatai szerint idén is beindult a kabriószezon, az elmúlt 1 év statisztikáiból az is kiderül, hogy a magyarok milyen és mennyi idős kabriókat keresnek, és azokat mekkora átlagáron lehet megvásárolni.

A portál több mint 25 ezer, 2023 óta feladott kabrióhirdetés áttekintésével és több mint 120 ezer telefonos érdeklődés alapján megvizsgálta, hogy az érdeklődők körében mely kabriók voltak a legkeresettebbek.

A listát a Peugeot 206 vezeti, őt a BMW 3-as sorozata, a Renault Megane, a Mazda MX-5 és az Opel Astra követi.

2023 első negyedéve óta összességében a kimondottan öreg, 11-20 éves (57,5 százalék) és 20 évnél is idősebb modellekért (22 százalék) emelték fel legtöbbször a telefont, de ha a tavalyi és idei első negyedév közti eltéréseket áttekintjük, kiemelendő, hogy csaknem kétszer annyian érdeklődnek 2 évnél fiatalabb kabriók iránt, és mind a 3-5, mind a 6-10 éves modellek iránt nőtt a kereslet.

Ha az átlagárakat nézzük, az elmúlt 1 év során az érdeklődők leginkább az 1 és 3 millió Ft (35 százalék), a 3 és 7 millió Ft (19 százalék), valamint az 500 ezer és 1 millió Ft (14 százalék) közötti árkategóriában kerestek, minden 10. potenciális vásárló 15 millió Ft feletti kabriót nézett ki magának – majdnem annyian, mint a legalacsonyabb, 500 ezer Ft alatti kategóriában.

A fiatalabb modellek statisztikáival összhangban, 2023 első negyedévéhez képest, mind a 7-15 millió Ft közötti, mind a 15 millió Ft feletti kategóriában fokozódott a kereslet.

„Adataink szerint minden év második negyedévében ugrásszerűen nő a kabriók iránti érdeklődés, ezért az eladóknak azt javasoljuk, hogy ekkortájt töltsék fel a minden részletre kiterjedő, alvázszámmal, szervizkönyvvel és nagyfelbontású fotókkal kiegészített hirdetéseiket. Aki pedig vásárolni szeretne, jelenleg több mint 25-féle modellből válogathat 2 millió forintos átlagár körül, de természetesen az árlista csúcsán a prémium márkák is felbukkannak. Az élen a Mercedes áll, de a Bentley, az Audi és a Ferrari is szerepel a toplistán” – emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

Letaszíthatatlan a trónról, erre a márkára csapnak le a magyarok a külföldi kereskedésekben

Márciusban a DataHouse adatai szerint 8573 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami az egy évvel ezelőtti értékhez (9717) képest csaknem 12 százalékos visszaesést jelent - közölte a JóAutók.hu.