Még október közepén derült ki, hogy a budapesti intézmény négy osztályán is fűtési gondok vannak, a belgyógyászaton voltak orvosok, akik kabátban dolgoztak. A hibát mostanra a pszichiátria kivételével kijavították – ezt a kórház is megerősítette az RTL HíradónakFunk Sándor pszichiáter főorvos szerint kérdés, hogy más intézmények át tudják-e vállalni a János kórház betegeit:

A Nyírőnek is egészen nagy számú pszichiátriája van és a Honvéd kórháznak is. 60 vagy 80 ágyas talán a János kórház, nagyjából ugyanannyi beteg, kérdés, hogy van-e ennyi üres ágy, illetve majdnem biztos, hogy nincs, tehát betegeket kell elbocsájtani.

 

A legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy nem a kormánynak, hanem a kórház vezetésének kell azonnal közbeavatkoznia.

A Szent János kórház azt írta: az ellátást addig más kórházak vették át. A pszichiátrián lévők egy részét – akik állapota azt engedte – hazaküldték, és csak azokban a kórtermekben maradtak betegek, ahol a fűtés javítása, a radiátorok cseréje már megtörtént.

2017 decemberében kísértetiesen hasonló esetről számolt be az Economx.