2024. március 29 – április 1. között kerül sor a hagyományos Hollókői Húsvéti Fesztiválra, melyen folklórprogramok, a palóc gasztronómia remekei, koncertek, családi és gyermekprogramok várják a vendégeket.

Az eseményre látogatók a falu határában vehetnek belépőjegyet szombattól, a nagypénteki nap az UNESCO világörökségi listáján szereplő falu és a kézműves vásár szabadon és ingyenesen látogatható.

A mai nyitónapon kirakodóvásárt, tojásfestést rendeznek, archív képeket és filmeket vetítenek a Látogatóházban és felelevenítik Hollókő böjti szokásait – adott hírt róla a NógrádHont.

A Sokszínűvidék beszámolója alapján  

 

  • Hollókőn a település és a vásár szabadon és ingyenesen látogatható, a kiállítások belépői külön fizetendőek, vagy Faluséta jeggyel látogathatóak.
  • Szombaton a felnőtt napijegy 5,5 ezer forint, gyerek (7-18 év)/nyugdíjas: 4 ezer forint.
  • Vasárnap és hétfőn a felnőtt napijegy 6,5 ezer forint, gyerek (7-18 év)/nyugdíjas: 5 ezer forint.
  • 7 éves kor alatt a belépés minden nap ingyenes! A mozgás-, hallás-, látássérültek igazolvány bemutatásával szintén ingyenesen léphetnek be a faluba, 1 fő kísérőjük kedvezményes jeggyel látogathatja a rendezvényt.
  • A belépőjegy tartalmazza a település összes programjának és egyes látnivalóinak belépődíját is: Hollókői Vár, Palóc Játszóház, Oskola, Postamúzeum, Falumúzeum, Guzsalyas Viselettár, Kézműves Nyomdaműhely, Babamúzeum.