„Az idei évben március utolsó hétvégéjére esik az egyik legnagyobb ünnepünk, a húsvét, amelyre már hetek óta készülnek a SPAR-üzletek. Az ünnepet megelőző időszakban kiemelt forgalomra számítunk ebben az évben is, jellemzően a húsvét előtti két-három hétben indul a készülődés, a legforgalmasabb nap várhatóan a Nagypéntek előtti csütörtökön lesz. A lánc az ünnepi termékek – füstölt húsféleségek, tojások, kalácsfélék, édességek és primőr zöldségek – széles választékát kínálja ilyenkor. Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a magasabb árfekvésű, prémium termékek iránti kereslet a megszokottnál alacsonyabb lehet, ezzel szemben emelkedést várunk a minőségi sajátmárárkás termékek tekintetében. Annak érdekében, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a kiszolgálás, a SPAR és INTERSPAR áruházak munkatársainak időbeosztása is a megnövekedett forgalomhoz igazodik majd” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

Már készülnek a Regnum üzemeiben

A húsvéti szezon kiemelkedő a füstölt húsok értékesítésében. A SPAR saját tulajdonú Regnum húsüzemei több mint 600 tonna húsáruval készülnek az ünnepre.

A legnépszerűbbnek számító kötözött lapockából 240 tonna kerül az üzletetekbe a bicskei húsüzemből.

  • A vállalat perbáli húsüzeme pedig 30 tonna darabolt lapockát;
  • 60 tonna S-BUDGET füstölt főtt tarját;
  • közel 20 tonna Regnum füstölt főtt tarját;
  • 200 tonna füstölt hátsó csülköt;
  • 10 tonna Frikandó sonkát;
  • valamint 60 tonna S-BUDGET császárszalonnát készít húsvétra.

A húsüzemekben felhasznált sertéshús alapanyagok jelentős részben hazai forrásból származnak. Az üzletekben idén akár harmincféle termékből is választhatnak a vásárlók.

Csúcsra jár a húshoz remekül illő torma forgalma is ebben az időszakban. A húsvét kedvelt csemegéjének forgalma akár 70 százalékkal is nőhet ilyenkor. Ezen felül mintegy 25 százalékkal több fogy a mustárfélékből és a klasszikus húsvéti ételek készítéséhez használt majonézből is.

Egyre több az ökológiai forrásból származó tojás

Étkezési tojások tekintetében mintegy 50 százalékos növekedés várható a következő hetekben, ezért az ünnepi időszakra mintegy 10 millió darab tojással készül a SPAR.

A vállalat az elmúlt években folyamatosan csökkentette kínálatában a ketreces tartásból származó tojások arányát, és növelte az alternatív-, ökológiai- és szabadtartásból származó tojások mennyiségét.

Kísérleti jelleggel négy fővárosi szupermarketben már csak ilyen forrásból származó tojás kapható.

Édességből sem lesz hiány

Húsvétkor nagy keletje van a SPAR és INTERSPAR áruházakban a helyben sütött diós, mákos, gesztenyés bejgliknek, a csomagolt termékek közül pedig nagy az igény a kalácsokra, kuglófokra. A márkatermékek idén kitűnő olasz csomagolt pékárukkal bővülnek: négyféle különböző colomba, azaz húsvéti kalács és egy focaccia érkezik a húsvéti kínálatba.

Ezeken felül hagyományosan nagy a kereslet a húsvéti csokoládék, desszertek és a különféle sütéshez szükséges alapanyagok iránt. Utóbbiakból több mint háromszázfélét kínál a SPAR. Ezek között szép számmal vannak olyanok is, amelyeket bátran fogyaszthatnak azok, akik valamilyen ételérzékenységgel élnek.

Hazai forrásból érkezik a friss saláta

A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak a friss zöldségek, gyümölcsök. Elsősorban a tavaszi primőr zöldségek − piros retek, vajretek, csemegehagyma − fogyasztása növekszik az ünnepi időszakban, de a paprika- és paradicsomfélék iránt is jelentős keresletet mutatkozik.

A lánc arra törekszik, hogy minél nagyobb részben hazai termelőktől származó termékekkel lássa el az üzleteket.

A fejes saláta például egész évben kizárólag magyar termelőktől érkezik a SPAR és INTERSPAR üzletekbe.

Visszatér a közönségkedvenc húsvéti tojáskrém

A majonézes saláták iránti kereslet várhatóan a húsvéti ünnepek előtt 30 százalékkal emelkedik. A SPAR enjoy üzem az idei húsvétra

  • 9200 kilogramm franciasalátával;
  • 4200 kilogramm almás-sajtos kukoricasalátával;
  • 1700 kilogramm tojássalátával;
  • 3300 kilogramm burgonyasalátával;
  • és 1200 kilogramm korhelysalátával készül.

Az idei szezon újdonsága, az S-BUDGET majonézes roppanós répasaláta lesz. Emellett visszatér a tavaly nagy sikert aratott, könnyed ízvilágú kenhető tojáskrém. Az üzem több mint 60 termékkel látja el a SPAR-hálózatot. A kínálatban háromféle laktózmentes termék, a glutén- és laktózmentes sonkás szendvics, a Veggie Vegán káposztasaláta és a Veggie Vegán kukorica saláta is helyet kapott.