Hungaroring Sport Zrt. megbízásából a Fejér B.Á.L. Zrt. és a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. közös konzorciumban dolgozik a Hungaroringen egy olyan új, ikonikus bejárati épület kivitelezésén, melyben kávézó, shop, porta, műveleti operatív központ és irodaépület is helyet kap.

A munkálatokat tavasszal kezdték, de nehezítő körülmény volt, hogy a 2023-as Magyar Nagydíj miatt júliusban fel kellett függeszteni a kivitelezést

– derül ki a Magyar Építők cikkéből.

A bontást és a cölöpalapozási munkálatokat már befejezték, következő fázisként a szerkezetépítés jön. Most éppen a 2. emeletnél tartanak, sőt, zajlanak a két épületet összekötő födém előkészületei. Itt-ott már folyamatban vannak gépészeti alapszerelések, illetve az elektromos nyomvonalak, illetve a szennyvízhálózat kialakítása is.

A hirdetmény azt írja, a 116 m2-es nettó alapterületű fogyasztótérrel kialakított kávézó-shop helyiségben 24 ülőhely biztosított. Az üzlettér mellett az előírások szerinti személyzeti öltöző, mosdó, wc, raktár biztosított a tervezett 3-4 fő dolgozói létszámhoz. A vendégtérben a női-férfi vizesblokk mellett mozgássérült vizesblokk is lesz.

A Magyar Építők azt írja,

az épület hűtés-fűtését megújuló energiaforrást használó levegő-levegő hőszivattyúval biztosítják a kisebb energiafelhasználás érdekében.

Az irodaház feletti lapostetőn extenzív zöldtető, illetve járható terasztető készül.

Több száz millióval kerül többe a Hungaroring korszerűsítése

Drága mulatság lett a repülő cirkusz befogadása: már a startvonalon 700 millióval többe kerül a beruházás. Ha többre kíváncsi––>