A felújítás során a boxutca, a motorhome-ok depói, illetve az ahhoz funkcionálisan kapcsolódó új főlelátó és rendezvénytér a tervek szerint a Forma-1 2026-os szezonjáig valósul meg. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár nyáron jelentették be, hogy 2032-ig meghosszabbították a Magyar Nagydíj eddigi szerződését.

Schmidt Ádám akkor azt mondta, hogy a közbeszerzési eljárás eredménye az év végéig születhet meg és jövő év elején léphet hatályba.

A közbeszerzés nyerteseit már 2021 elején kihirdették, azonban akkor a 475 naposra tervezett munkálatoknak mintegy 1,3 milliárd forintos keretet szántak, ezt azonban szeptember 29-én 2,089 milliárd módosították, vagyis közel 700 millióval drágult a projekt.

Az európai közbeszerzési értesítő alapján azért lett szükség az összeg korrigálására, mert a fejlesztés egyik elemének (Paddock Épület) ütemezési vázlattervét és kivitelezési dokumentációt módosítani kellett – írja az Mfor.

A munkálatokat a FEJÉR Tervező és Mérnökiroda Kft., a DVM Group Kft. és a S.A.M.O. Építésziroda Kft. végezhetik.

 

 

 

Nem csak az autóké lehet a főszerep

2024-től a Superbike-vb, 2025-től pedig a gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) is visszatérhet Magyarországra. Az azonban egyelőre kérdéses, hogy a Hungaroringen lesz a nagydíj, ugyanis szemrevaló konkurenciának tűnik a Balaton Park is.
Bővebben--->