A Xiaomi mellett egy másik vezető ázsiai tech cég,  a Huawei is beszállt a járműiparba. A  világ egyik első számú okostelefon-gyártójaként ismert vállalat három autómárkában is partnerként működik közre és már készülőben van a negyedik brand

A Huawei-el együtt működő Seres márka elsősorban az úgynevezett SUV-kre – városi használatra alkalmas terepjárók –  specializálódott, a Chery a középkategóriát képviseli, a BAIC pedig már a felsőosztály modellek gyártására fókuszál. 

Ezen márkák fölé érkezik a Huawei és JAC együttműködéseként megvalósuló új, egyelőre névtelen brand. Ami luxusautók előállítására törekszik majd – írja a Totalcar. 

Yu Chengdong, a Huawei autós részlegének vezetője szerint:

Ez egy milliomos-szintű autó lesz, abszolút felsőkategóriás. A kitűzött céljaink messze meghaladják a Maybach-ot és a Rolls-Royce Phantomot. 

Sajtóértesülések alapján az új márka első autója egy tisztán elektromos szedán lehet. 

2024 utolsó negyedévében mutathatják be az egyelőre névtelen modellt és várhatóan  50 millió forintos áron lesz kapható.

Yu Chengdong elmondta: a Huawei a felhasználói élmény és elégedettség, a minőség, illetve az ügyfélszolgálat terén, telefongyártóként szerzett tapasztalatait is áttudja ültetetni az autóiparba.