Bejelentette a japán Nikkei hírcsoport, hogy a Honda Motor Co. elektromos járműgyár felépítését fontolgatja Kanadában egy közel 2 billió jenes (13,83 milliárd dolláros) projekt keretében. A jelentés szerint ez a Honda egyik legnagyobb beruházása lehet – írta a Reuters.

A japán autógyár több lehetséges helyszínt is keres az üzem számára, egy már létező, ontariói autógyár közelében. A Honda várhatóan az év végéig meghozza erről a döntését.

A Honda már azt tervezi, hogy 2026-ban megkezdi az elektromos járművek gyártását és értékesítését Észak-Amerikában.

Az autógyártó partnerével az LG Energy Solution-nal 2022-ben már bejelentette, hogy Ohióban közösen terveznek akkumulátorgyárat 4,4 milliárd dollár értékben.

Közben a Toyota bejelentette, hogy a földrengés után újraindítja a járműgyárait Japánban

A Japán nyugati partjain pusztító 7,6-es erősségű földrengés utórengései tovább tartanak, és a cég számos beszállítója és leányvállalata az érintett területeken van, a Toyota vasárnapi sajtóközleményében közölte, hogy a raktáron lévő alkatrészekből dolgozik tovább.

Tavaly a Toyota - leányvállalataival, a Daihatsuval és a Hinóval együtt - már a harmadik egymást követő évben világelső volt az autóeladások terén, összesen 10,48 millió járművet értékesített. A részleteket innen megtudhatja >>>

A Toyota elnöke, Koji Sato azt mondta, hogy a vállalat felméri az ellátási lánc helyzetét, miután az Aisin és a Sumitomo Electric beszállítói károkat szenvedtek a földmozgás során.

Pénteken a földrengés sújtotta területeken üzemekkel rendelkező 200 vállalat mintegy 80 százaléka újraindította vagy hamarosan folytatni fogja a termelést

– idézte Ken Saito ipari miniszter szavait a Reuters.

Már több mint 100 ember halálát erősítették meg, és 200 embert még keresnek, miután a Tokiótól északnyugatra fekvő Noto-félszigetet földrengés rázta meg

A Toyota egy ideje egyébként nehézségekkel küzd a kínai piacon, így a GAC közreműködésével piacra dobta a Bozhi (avagy kiejtése szerint: Bözsi) egy korábbi modell átszabott verzióját, erről itt írtunk részletesen.