A Checkr egy közelmúltban készült felmérésében 3000 amerikai munkavállalót kérdezett meg, vezető pozíciót betöltő alkalmazottakat és cégvezetőket egyaránt. Az eredmények azt mutatták, hogy a vezetők 56 százaléka meghallja a vészcsengőt, ha az alkalmazottak ellenzik az irodába való visszatérést – miközben az alkalmazottak mindössze 38 százaléka érzi ugyanezt – írja a euronews.

Ez azt jelzi, hogy Európában egyre nagyobb szakadék tátonghat a vezetőség és az alkalmazottak irodába való visszatéréshez való hozzáállása között.

A felmérésből az is kiderült, hogy a vezetők 68 százaléka szeretné, ha folytatódna a távmunka, míg a munkavállalók 48 százaléka szeretné ugyanezt.

Megvizsgálva, hogyan érzik magukat az emberek a munkahelyükön, kiderült, hogy a vezetőség és az alkalmazottak 60 százaléka szerint a munkavállalók túlterheltek és túl stresszesek a munkahelyükön.

Európa

A kontinens remek hely a távoli munkavégzéshez. Amikor 108 országot rangsoroltak, hogy kiderítsék, ki teljesít legjobban a távmunkábant, az első 10-ben az európai országok domináltak, Dánia állt az élen. Néhány nagy európai munkaadó, mint például a techóriások, a Google és az Amazon, gyorsan igyekeztek biztosítani, hogy a munkatársak több napig jelen legyenek az irodában.

Az Unispace globális jelentése szerint a kötelező bentlétet követelő munkáltatók 42 százalékánál nagyobb a fluktuáció.

Aggodalomra ad okot az is, hogy az otthon dolgozó munkavállalókkal hogyan bánnak, és hogyan érzik magukat a munkahelyükön. A 2023-as Edelman Trust Barometer a munkahelyi bizalmat vizsgálta és megállapította, hogy az „íróasztal nélküli dolgozók” védtelenül érzik magukat, és azt is megjegyezte, hogy bizalmi szakadék tátonghat e munkavállalók és vezetésük között.

Írország nemrégiben új jogot vezetett be, hogy távmunkalehetőséget kérjen minden munkavállaló számára, valamint a szülők és a gondozók rugalmas munkavégzésének jogát. Simon Coveney miniszter megjegyezte:

A távmunka sok munkaadó és munkavállaló számára új normává vált a COVID-19 nyomán, és nyilvánvaló, hogy ezt folytatni kell.

A hibrid politikákat sok munkahelyen ideális egyensúlynak tekintik, de ez a „hibrid” definíciójától függ.

Az EY azt találta, hogy mind a munkáltatók (47 százalék), mind a munkavállalók (37 százalék) a heti két-három nap távmunkát részesítik előnyben. De, ha választási lehetőséget kapnak, az alkalmazottak fele nem szeretne többet heti egy napnál az irodában tölteni, 34 százalékuk pedig teljes távollétet szeretne. Míg a munkaadók mindössze egyötöde részesíti előnyben a teljes távmunkát.

Amikor az Eurostat megvizsgálta a hibrid munkavégzés kérdését Európában, megállapította, hogy várhatóan tovább fog növekedni, de figyelmeztetett, hogy „kritikus lesz, hogy a politikai döntéshozók és a szociális partnerek milyen megállapodásra jutnak a hibrid munkavégzés feltételeiről”.

Tehát bár a távmunka és a hibrid munkavégzés itt maradhat, még nincs közös konszenzus a helyzet kezelésében.

Az Economx is megírta, hogy a home office lett az új mézesmadzag, ma Magyarországon a hozzávetőleg 200 üzleti szolgalátóközpont (BSC) 100 ezer embert foglalkoztat, a szektor által előállított hozzáadott érték közel 6 százalék. A legtöbb cég 2-3 nap otthoni munját engedélyez.