Meglehetősen sok felhasználó jelezte, hogy döntést kellett hozniuk a Facebook további használatáról. Magyarországra is elért ugyanis a Meta vállalat által korábban már bejelentett fizetős verzió, amely által – természetesen havidíj ellenében – reklámmentesen használhatjuk a jövőben a Facebookot és az Instagramot, ráaádsul  Mark Zuckerberg arra is ígéretet tesz, hogy ha fizetünk, nem használja fel adatainkat.

Amennyiben viszont a jövőben is az ingyenes verziót használnánk, a közösségi platform továbbra is eláraszt minket hirdetésekkel és kéretlen tartalmakkal, illetve Zuckerberg tovább garázdálkodik adatainkkal az éterben.

A részletekről ITT tájékozódhat.

Az előfizetés havi 9,99 euróba (3800 forint) kerül – amennyiben csak böngészőben használjuk a platformot –, ha viszont tableten, okostelefonon görgetnénk Android vagy iOs alkalmazásokban, akkor már 13 eurót (4940 forint) kell fizetnünk.

Kép: Facebook

Zuckerberg ezt azzal magyarázza, hogy az alkalmazás áruházak 30 százalékos adót számolnak fel, ő pedig ezt a felhasználókra hárítja.

Az előfizetés 2024. március 1-ig minden, a Fiókközpontban összekötött fiókra vonatkozik, magyarán

ha például a kék közösségi oldalon keresztül fizetjük ki az említett összeget, akkor a jelzett időpontig a fiókhoz kapcsolat Instagram profil(ok) esetében is megkapjuk a hirdetésmentességet. Jövő év márciusától viszont minden egyes csatolt profilért 6 eurónak megfelelő összeget kell fizetni,

ha azon keresztül is hirdetésmentes szolgáltatást szeretnénk. Az okostelefonos alkalmazásokban történő előfizetés díja természetesen ezen extránál is magasabb, profilonként 8 euró.