A Ferrari (RACE.MI) mostantól elfogadja kriptovalutát, ezzel is lehet fizetni a luxus sportautóiért az Egyesült Államokban, és tehetős ügyfelei kérésére kiterjeszti a rendszert Európára is – mondta a cég marketing és kereskedelmi vezetője a Reutersnek.

A Tesla (TSLA.O) elektromos autógyártó 2021-ben kezdett elfogadni bitcoint, a legnagyobb kriptovalutát, mielőtt Elon Musk vezérigazgató környezetvédelmi aggályok miatt leállította. 

A Ferrari marketing- és kereskedelmi igazgatója, Enrico Galliera elmondta, hogy az új kriptovaluta-szoftverek bevezetésével és a megújuló források szélesebb körű felhasználásával erőfeszítéseket tettek karbonlábnyomuk csökkentésére.

Célunk, hogy 2030-ra elérjük a szén-dioxid-semlegességet a teljes értékesítési láncban

– mondta. Hozzátette, a döntés a piac és a kereskedők kérésére válaszolt, mivel számos ügyfél fektet be kriptográfiai eszközökbe.

Ez a szomszédunk a leginkább kripto-függő európai ország

Egy nemrégiben közzétett kutatás szerint Szlovénia lett az öreg kontinens legnagyobb mértékben kripto-megszállott állama. Bővebben >>>

A Ferrari az idei év első felében több mint 1800 autót szállított ki az Egyesült Államokat is magában foglaló amerikai régiójába. A vállalat rendelési portfóliója 2025-ig teljesen lekötött, de ki akarta próbálni ezt a fizetési lehetőséget.

Ez segít nekünk olyan emberekkel kapcsolatba lépni, akik nem feltétlenül ügyfeleink, de megengedhetnek maguknak egy Ferrarit – tette hozzá. Az olasz cég, amely 2022-ben 13 200 autót adott el 200 000 és 2 millió euró közötti árakon, azt tervezi, hogy a jövő év első negyedévére kiterjeszti a kriptorendszert Európára, majd más régiókra, ahol ezt a rendszert jogilag elfogadják.

Az árak nem változnak, nincsenek díjak, nincsenek felárak, ha kriptovalután keresztül fizet

– mondta Galliera. A Bitpay azonnal hagyományos valutává változtatja a kriptovaluta fizetéseket a Ferrari kereskedői nevében, így védve vannak az áringadozásoktól. Hozzátette, az volt az egyik fő céljuk az volt, hogy ők maguk elkerüljék, hogy közvetlenül kezeljenek kriptovalutákat, és megvédjék magukat azok nagy ingadozásaitól.

A BitPay gondoskodik arról, hogy a virtuális valuták legális forrásból, és ne bűncselekményből származzanak, illetve nehogy pénzmosásra vagy adócsalásra használják fel.

Feltérképezték a világ bitcoin-automatáit, Magyarország előkelő helyen áll

Már közel félszáz bitcoin-automata működik Magyarországon, és a világ legnagyobb kriptotőzsdéje szerint csak idő kérdése, hogy megsokszorozódjon az ATM-ek száma hazánkban. Már most is nálunk található a 19. legtöbb a világon. Bővebben >>>