A cryptogambling.tv virtuális valutás szerencsejáték-platform által készített tanulmány a kriptovalutával kapcsolatos kifejezésekkel kapcsolatos internetes keresések legnagyobb számát vizsgálta, majd ezeket a számokat a népesség nagysága szerint rangsorolta. Szlovénia végzett az élen nagyjából havi 100 ezer kereséssel, ami 100 ezer főre átlagosan 4789 találatot jelent. Az első öt helyre Luxemburg, Hollandia, Finnország és Törökország fért még föl – írja a Finextra.

Szlovénia ad otthont a Blockchain Alliance Europe nonprofit szervezetnek, valamint a GoCrypto kriptoinfrastruktúra-szolgáltatónak. Figyelemre méltó továbbá azon üzletek száma, amelyek elfogadják a bitcoint fizetőeszközként.

Sokak számára még mindig újdonság a kripto

A top tízben szereplő többi ország azonban szigorúbban szabályozza a kriptót. Hollandia például adót vet ki a kriptóból származó nem realizált nyereségre. A cryptogambling.tv szerint a nem kripto-barátnak tekintett törvények valójában növelhetik a befektetők érdeklődését. 

A kutatás mögött álló cég szóvivője elmondta: A kriptopénz sokak számára még mindig új dolog, sokan még nem ismerik. Ezért bármilyen nyilvánosság, legyen szó akár jogszabályról, akár általános hírekről, mindenképpen érdeklődést vált ki, ahogy azt a Google-keresések is mutatják ebben a tanulmányban.

 

Nem heverte ki a bitcoin, hogy a világ leggazdagabb embere szakított vele

Elon Musk pár éve spekulálni kezdett a kriptodevizákkal, ezzel óriási reklámot csinálva azoknak. Balul sikerült ügyleteit, melyeket ráadásul ikonikus cégei számlájára hajtott végre, nagy veszteséggel zárta. A befektetők nem tudják megemészteni a sokkot. Bővebben --->