Hatmilliárd dolláros díjat kértek a Teslától azok az ügyvédek, akik még januárban meggyőztek egy delaware-i bírót arról, akadályozza meg, hogy Elon Musk 55,8 milliárd dollárral kompenzálja saját magát a Tesla részvényeiből – írja a Reuters. Az ügyvédek beadványukban közölték, tisztában vannak azzal, hogy az összeg horribilis, pontosan 288 888 dolláros órabért jelent. Hozzátették, nem készpénzt kérnek, hanem nagyjából 29 millió Tesla részvényt.

Musk X-en (korábban Twitter) azt válaszolta, hogy azok az ügyvédek akarnak 6 milliárd dollárt, akik

a Tesla megkárosításán kívül nem csináltak semmit.

A lavinát egy kisbefektető indította el 2018-ban, amikor Musk Texasba költöztette a SpaceX központját. A világ leggazdagabb embere másoknak is azt javasolta, hogy cégeikkel hagyják ott Delaware államot. Richard Tornetta mindössze kilenc Tesla részvénnyel rendelkezett, amikor úgy döntött, hogy bepereli Elon Muskot, mert túlzónak érezte a Musknak megítélt fizetési csomagot. Hogy mi is ez a csomag pontosan, arról itt írtunk részletesen >>>

A beadvány szerint egyébként 266 millió Tesla részvény vándorol vissza a céghez.

Tornetta ügyvédei úgy érzik, ezért is indokolt a hatalmas képviseleti számla, amelyet már benyújtottak a Teslának. Mint írták, ezzel a megoldással abból kapnának kompenzációt, amit éppen ők juttattak vissza a céghez, és közben a Teslának egy cent készpénzt sem kellene kifizetnie a jogi hercehurca miatt.

Musk fellebbezhet az ügyben.