A Duolingo 2023 végén több vállalkozóinak több, mint 10 százalékát elbocsájtotta, hogy helyettük a mesterséges intelligencia dolgozhasson a tartalmakon – írja a CNN. A cég szerint nem a teljes munkaidős alkalmazottaktól vettek búcsút, és akiktől megváltak, azoknak is próbálnak más munkát adni.

A generatív MI felgyorsítja munkánkat azzal, hogy drasztikus gyorsasággal képes új tartalmat létrehozni

– írta még tavaly Luis von Ahn vezérigazgató.

A Pittsburgh-i székhelyű vállalat szerint a Duolingo egy virtuális nyelvoktató, napi 24,2 millió aktív felhasználóval, 5,8 millió előfizetővel és több mint 100 elérhető kurzussal rendelkezik. A nyelvoktató app használja a mesterségesintelligencia-alapú funkciókat, de mostmár azt tervezi, hogy a mesterséges intelligencia alkossa meg a mondatokat és tegye ezt használható formában a fordításoknál.

A cég hozzáteszi, a humán munkaerő fogja ellenőrizni a mesterséges intelligencia munkáját.

Nem cseréljük le a humán szakértők tudását a mesterséges intelligenciára – mondta a cég a CNN-nek. Szerintük a mesterséges intelligencia egy olyan eszköz, amellyel növelhetik a termelékenységet és a hatékonyságot, új tartalmat adhatnak hozzá, és gyorsabban fejlesztik kurzusaikat.

Mindenhol előtrébe került a nyelvtanulás, Romániában például tízmillió lejjel finanszírozzák a magyar diákok román nyelvtanulását új, egyben korszerű eszközök bevezetésével. Ennek részleteiről itt olvashat >>>