A vizsgálati jelentéstervezetet eredetileg 2023. szeptember 24-ig kellett volna, hogy elkészítése a versenyhivatal, ám mivel a piaci folyamatok feltárásához és értékeléséhez több időre van szükség, ezért ezt egy hónappal meghosszabbította – írja az Index.

A Booking.com körüli botrány nyáron robbant ki, miután kiderült, hogy több magyar szállásadóhelynek már hetek óta nem fizet a szerződésnek megfelelően a holland székhelyű szállásadó portál. Ugyan a tartozások mostanra javarészt rendeződtek, az eset nem maradt következmények nélkül: a Gazdasági Versenyhivatal gyorsított eljárást indított a cég ellen, amelyen szeptember elején rajta is ütöttek.

Szathmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője ezután egy interjúban bejelentette, hogy számos jogszabály módosulhat a történtek miatt: a képviselő problémának nevezte, hogy a cégnél lévő általános szerződési feltételek egyoldalú kikötéseket tartalmaznak, továbbá kilátásba került egy olyan állami szerv megalkotása, ami az ilyen nagyságú cégek általános szerződési feltételeit vizsgálja, valamint egy kártalanítási alapot is létrehoznának a vállalkozók számára.

Megregulázzák az utazási irodákat, több joga lesz az ügyfélnek

Jelenleg már jól körülhatárolható, hogy az utazási szerződések milyen kitételei alapján fog az ügyészség nagy valószínűséggel közérdekű pert indítani a szervező ellen – tudta meg az Economx.hu a Legfőbb Ügyészségen.
Bővebben--->