Már négy hónapja nem változik az összköltsége annak a nagy bevásárlásnak, amelyet négy éve minden hónap végén elvégez a G7 gazdasági hírportál.

A lap szubjektív alapon összeállított, nem hivatalos bevásárlólistája az elmúlt hónapokban rendszeresen 24 ezer forintnyi áruról szól.

Ez lehet tehát az az új szint, amelyre az árak az elmúlt 2-2,5 év nagy inflációs korszakának lecsengése után beálltak. Korábban ehhez hasonló stabilitást még 16-17 ezer forintos kosárértéknél, 2021 ősze előtt volt tapasztalható.

A G7 szerint az árakat érdemes a legutóbbi nyugodtabb gazdasági időszakhoz, 2021 decemberéhez viszonyítani. E szerint 32,4 százalékkal drágult a heti nagy bevásárlás.

A só, a wc papír és az alapvető pékáruk ára bődületesen, 100 százaléknál is jobban szállt el a két év alatt.

 

 

 

Mi lesz a pénztárosokkal? A magyarok köszönik, de nem sírják vissza őket

Az önkiszolgáló kasszák térhódítása itthon is megállíthatatlan, a számuk jelenleg 3500-4000 körül lehet a hazai üzletekben, ami nagy eséllyel csak bővülni fog a közeljövőben. Az Economx megbízásából készült kutatás most azt derítette ki, hogy miként viszonyul a magyar lakosság az önkiszolgáló kasszákhoz, szeretjük, használjuk, vagy épp szükséges rosszként elviseljük a műfajt? Mutatjuk az eredményeket.