Elkelt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő Villa Due Palme nevet viselő lampedusai villája, mintegy 3 millió euróért. Az ingatlant Gianni Profita gazdasági szakértő, a római Nemzetközi Egészségügyi és Orvostudományi Egyetem (UniCamillus) rektora vásárolta meg.

A Lampedusa szigetén álló, 250 négyzetméteres villát és a hozzá tartozó hatalmas kertet még miniszterelnöksége idején, 2011-ben vette Berlusconi, 1,5 millió euróért.

Berlusconi örökösei árulják a szardíniai Smaragdparton (Costa Smeralda) található Villa Certosát is.

Dobra verték Berlusconi sokat látott villáját, bár a fényűző szardíniai birtok értékesítését nem hirdették meg, de 500 millió eurót kérnek érte. Silvio Berlusconi, egykori olasz kormányfő itt fogadta a világ legnagyobb vezetőit, mint Vlagyimir Putyint, Tony Blairt vagy éppen George W. Busht. És hogy mi minden történt még itt, arról itt írtunk részletesen >>>

A híres-neves bunga-bunga partik helyszíne azonban nem a szardíniai ingatlan, hanem a Milánó melletti Villa San Martino volt, amelyet nem kínáltak eladásra.

Az örökösök a Milánó melletti Lesmóban található XVIII. századi Villa Gernettót is eladják, ahol Berlusconi magánegyetemet akart létrehozni, megtartják viszont az egykori fő rezidenciát, a szintén Milánóhoz közeli Arcoréban lévő Villa San Martinót.