A kormány friss törvénytervezettel áll elő, mely az állatok védelméről és a kereskedelmi tevékenységek feltételeiről szóló rendeleteket érinti. A módosítások célja, hogy szigorítsanak a kedvtelésből tartott állatok árusításán − derül ki a Portfolio cikkéből.

A módosítástervezet - melyet társadalmi egyeztetésre is bocsátottak - értelmében

tilos lenne az állatbörzéken, állatvásárokon, állat-árveréseken kutyát, házi macskát, illetve vadon befogott madarakat árusítani.

Az indoklásban azt szerepel, hogy állatvédelmi civil szervezetek kezdeményezésére történt a módosítástervezet, ezzel megakadályoznák az állatok potenciálisan rossz körülmények közötti értékesítését.

A javaslatot ezen a linken tudja véleményezni november 28-ig.

Van, ahol keményen megsarcolják a háziállattal költözőket

Ma már nem ismeretlen fogalom a globális albérletpiacon sem a kisállat-kaució, sem a háziállatdíj. Többek között az Egyesült Államokban és Kanadában is rádöbbentek a bérbeadók, hogy a háziállattal költözni vágyókkal akár magasabb bérleti díjat is megfizettethetnek. Az Otthon Centrum országos ingatlanközvetítő-hálózat tapasztalatai szerint ezek a tendenciák Magyarországon egyelőre nem jelentek meg, itt inkább csak a merev elzárkózás jellemző a kisállatos bérlőjelöltekkel szemben. Bővebben−−−>