Az idegenbeli döntetlen után hazai pályán 3–0-ra kikapott a magyar bajnok. Ha a két csapat keretértéke döntött volna, a Ferencváros könnyedén jutott volna a Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe.

Dávid és Góliát

A Ferencváros keretének értéke a Transfermarkt szerint 53,4 millió euró, ezzel szemben a Klaksvík csapata mindössze 2.68 milliót ér. A különbség tehát 18 szoros, vagyis az FTC kerete 20-szor annyit ér, mint a KÍ.

Ecuadori erősítés

A zöld-fehérek összértéke Cristian Ramírez érkezésével ötvenmillió euró fölé ugrott, az FK Krasznodartól az Üllői útra visszatérő ecuadori hátvéd átigazolásával immár 53.4 millió euró.

Ahogy a Blikk írta, négy Fradi-játékos is többet ér, mint a Klaksvík teljes kerete.

A legértékesebb játékos már nem Adama Traoré és Kristoffer Zachariassen – mindketten 4.5 millió eurót érnek –, őket megelőzte Cristian Ramírez kerek ötmillióval.

A KÍ értéke ennek a töredéke, mindössze 2.68 millió euró, néhány két-háromszázezer eurót érő labdarúgója van a feröeri bajnoknak, a többség a százezret sem éri el. 

Sérült feröeri gólkirály

A Klaksvík keretének összértéke a mértékadó transfermarkt.de portál tájékoztatása szerint 2,68 millió euró. A keret két legértékesebb játékosa a brazil védő, Patrick Da Silva és a hetvenháromszoros feröeri válogatott Hallur Hansson, akiket egyaránt 300 ezer euróra taksálnak. A fradi.hu írása alapján a keretet egyébként szinte kizárólag hazai, illetve dán játékosok alkotják, a már említett Da Silván kívül még egy ghánai, egy elefántcsontparti, illetve egy szerb légiósa van a csapatnak. A házi góllövő-, illetve gólpasszlistát a harminchárom éves rutinos csatár, Páll Klettskard vezeti, ő azonban sérült, és várhatóan szeptemberig nem is fog pályára lépni.

Anyázás helyett anyák napja az FTC-Kisvárda meccsen

A május 7-i Anyák Napja alkalmából káromkodásmentes napot hirdet a Fradi a Groupama Arénában. A pontversenyt vezető férfi labdarúgócsapat május 6-án, szombaton 19.45-től a Kisvárda Master Good együttesét fogadja a Groupama Arénában, ekkorra időzítették az akciót. Bővebben --->