üdülési_csekk

09.
20.
17:31
Az NGM rekordévet vár a turizmusban

Az NGM rekordévet vár a turizmusban

A magyar vendégforgalom kiemelkedő eredményeket ért el az első hét hónapban, ha ez a tendencia folytatódik, rekordévet zárhat a turisztikai ágazat, amely \"válságállóvá vált\" - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a Turizmus Világnapját beharangozó sajtótájékoztatón.

Szerző(k): Inforádió, MTI
08.
28.
06:08
Közeleg a határidő - Mi lesz az üdülési csekkekkel?

Közeleg a határidő - Mi lesz az üdülési csekkekkel?

Az év végéig beváltható üdülési csekkből még mintegy kétmilliárd forint értékű van forgalomban a Nemzeti Üdülési Szolgálat szerint, várhatóan a \"véglegesen\" bennragadó összeg csak minimális lesz.

Szerző(k): Nagy László Nándor
08.
15.
17:30
Egészségtelenül olcsók a magyar szállodák?

Egészségtelenül olcsók a magyar szállodák?

A magyarországi szállodák egy kiadható szobára jutó nettó bevétele (revpar) 34,3 euró volt az első fél évben, 0,4 százalékkal jobb, mint az előző év azonos időszakában; a versenytárs Lengyelországban, Csehországban és Ausztriában ennél nagyobb növekedést értek el, míg Szlovákiában visszaesés volt. Az alacsony fizetőképességű vendégek száma nő, s a szállodák között változatlanul erős az árverseny, ami egészségtelenül alacsony szobaárakat eredményez.

Szerző(k): MTI-Eco
12.
27.
13:35
Cafeteria 2012 - mi változott, mi maradt?

Cafeteria 2012 - mi változott, mi maradt?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a béren kívüli juttatásokat érintő, 2012-től élő változásokról adott ki tájékoztatót.

Szerző(k): NAPI
09.
26.
09:56
Cafeteria: ráfizethetünk a kormány terveire

Cafeteria: ráfizethetünk a kormány terveire

A három piaci szereplő kiebrudalásával az állam akar az utalványos piacon egyeduralkodóvá válni. A verseny helyett így ő maga határozhatja meg az árakat. A munkavállalók azonban sokat bukhatnak a központosított cafeteria-rendszerrel.

Szerző(k): F. Szabó Emese
07.
30.
10:02
Vége a balatoni nyárnak

Vége a balatoni nyárnak

Rosszkor jött a rossz idő a hazai szállodák számára. Az utóbbi időben egyre inkább a belföldi turizmusra építő hoteleket a háztartások romló anyagi helyzete mellett az is hátrányosan érinti, hogy nehézkesen megy a váltás az üdülési csekkről a SZÉP-kártyára – állítják a Napi Gazdaság Online által megkérdezett szakértők.

Szerző(k): Ádám Viktor
07.
07.
13:18

Az üdülési csekk megszüntetése miatt aggódik az MSZP

Az MSZP szerint az üdülésicsekk-rendszer megszűnésével a helyére lépő SZÉP-kártya az eddig megismert szabályozás szerint nem biztosítja azt, hogy az aktív korú munkavállalókon túl a kisnyugdíjasok, a szakmunkástanulók, a fogyatékkal élők is részesülhessenek a kártya nyújtotta kedvezményekben.

Szerző(k): Domokos László