Már a kifejlett szúnyogokra is rámennek, nemcsak a lárvákra. Jön a kémiai gyérítés a Balatonnál.
Szerző(k): EconomxA melegebb időjárás beköszöntével megjelennek a védett állatok az udvarainkban. Gyakran összetéveszthetők a kártevőkkel, pedig könnyen lehet, hogy védett állatok, melyek elpusztítása súlyos kártérítési összegeket vonhat maga után. Listáztuk, melyek azok a rovarok és más élőlények, melyekre vigyázni kell a kertünkben.
Szerző(k): Varga CsengeIdén még az eddiginél is több méhlegelő jön majd szembe a fővárosban. A főváros vezetése 2021-ben vezette be a méhlegelőket: a Vadvirágos Budapest mintaterületei azóta is növekszenek.
Szerző(k): EconomxRovarral szennyezett élelmiszert hívtak vissza: a bogarakkal együtt május közepéig válthatja vissza a rizst a boltokban.
Szerző(k): EconomxÁprilis 5-én elindult a katasztrófavédelem által koordinált központi szúnyoggyérítés. A múlt hétre tervezett légi biológiai kezelések az időjárás miatt elmaradtak, ezeket a héten pótolják.
Szerző(k): Varga CsengeÁprilis első hetében indul a központi szúnyoggyérítés. Először a Tisza és a Körösök mentén, a Tisza-tónál, valamint Pest vármegyében irtják a szakemberek a szúnyogokat.
Szerző(k): Varga CsengeA növénytermesztésben kártevő inváziós rovarok gyérítésére fejlesztettek ki egy új módszert – mesterséges hőforrást alkalmazó poloskacsapdát – az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (ATK NÖVI) kutatói.
Szerző(k): Varga CsengeA kormány egy új, szigorú termékjelölési és elkülönítési szabályt vezetett be, amivel a magyar fogyasztók tájékozottságát próbálja biztosítani a termékek összetételéről, különös tekintettel egy alapanyagra.
Szerző(k): Varga CsengeFelgyorsultak az elmúlt években azok az innovatív élelmiszeripari fejlesztések, amelyek a hagyományos hús kiváltására alkalmas, széles körben elfogadottá tehető alternatív fehérjeforrásokkal akarnak betörni az élelmiszerek piacára. A klímaváltozás miatt felerősödő aggodalmak és az élelmiszerreformra vonatkozó tervek ugyanakkor kevésnek bizonyulnak, ha arról kell dönteni, lemondunk a húsról. Éppen ezért a rovarok is legfeljebb részben, közvetve lehetnek a jövő fehérjeforrásai.
Szerző(k): Nagy Kristóf