rovar

04.
11.
17:18
Nyerésre állnak a vérszívók a Tisza-tónál, de már nem sokáig

Nyerésre állnak a vérszívók a Tisza-tónál, de már nem sokáig

Április 5-én elindult a katasztrófavédelem által koordinált központi szúnyoggyérítés. A múlt hétre tervezett légi biológiai kezelések az időjárás miatt elmaradtak, ezeket a héten pótolják.

Szerző(k): Varga Csenge
04.
03.
17:17
Szaporodnak a szúnyogok: ezért kell kiönteni a ház körüli vizeket

Szaporodnak a szúnyogok: ezért kell kiönteni a ház körüli vizeket

Április első hetében indul a központi szúnyoggyérítés. Először a Tisza és a Körösök mentén, a Tisza-tónál, valamint Pest vármegyében irtják a szakemberek a szúnyogokat.

Szerző(k): Varga Csenge
03.
26.
05:27
Megoldás született a poloskainvázióra

Megoldás született a poloskainvázióra

A növénytermesztésben kártevő inváziós rovarok gyérítésére fejlesztettek ki egy új módszert – mesterséges hőforrást alkalmazó poloskacsapdát – az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (ATK NÖVI) kutatói.

Szerző(k): Varga Csenge
03.
24.
10:12
Nehogy bárkinek is elkerülje a figyelmét: ezt az összetevőt kötelező lesz feltüntetni az élelmiszereken

Nehogy bárkinek is elkerülje a figyelmét: ezt az összetevőt kötelező lesz feltüntetni az élelmiszereken

A kormány egy új, szigorú termékjelölési és elkülönítési szabályt vezetett be, amivel a magyar fogyasztók tájékozottságát próbálja biztosítani a termékek összetételéről, különös tekintettel egy alapanyagra.

Szerző(k): Varga Csenge
02.
02.
07:01
Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Egy fincsi rovarpöri? Európa köszöni, nem kér belőle!

Felgyorsultak az elmúlt években azok az innovatív élelmiszeripari fejlesztések, amelyek a hagyományos hús kiváltására alkalmas, széles körben elfogadottá tehető alternatív fehérjeforrásokkal akarnak betörni az élelmiszerek piacára. A klímaváltozás miatt felerősödő aggodalmak és az élelmiszerreformra vonatkozó tervek ugyanakkor kevésnek bizonyulnak, ha arról kell dönteni, lemondunk a húsról. Éppen ezért a rovarok is legfeljebb részben, közvetve lehetnek a jövő fehérjeforrásai.

Szerző(k): Nagy Kristóf