A legfrissebb kutatások szerint a koronavírus továbbra is nagyobb veszélyt jelent az emberekre, mint az influenza.

A tanulmányban, amelyet a Missouri állambeli St Louis-i Veteránügyek Egészségügyi Rendszerének klinikai epidemiológiai központjában Ziyad Al-Aly és munkatársai végezték el, azt mutatták ki, hogy 

a koronavírus miatt kórházba került betegeknél 35 százalékkal nagyobb volt a halálozási kockázat 30 napon belül, mint az influenzával fertőzötteknél.

A Bloomberg szemléje szerint a tanulmány adatai alapján a Covid-19 miatt 2023 októbere és 2024 márciusa között nagyjából kétszer annyi kórházi kezelést igényeltek, mint az influenza esetében.

A Covid-betegek halálozási aránya ugyanebben az időszakban 5,7 százalékra csökkent a korábbi 6 százalékról.

Azt azonban kiemelték a tudósok, hogy továbbra is rendkívül veszélyessé teszi a koronavírust az a tulajdonsága, hogy a tüdőn kívül is képes kárt okozni.

Al-Aly elmondása szerint a kutatásuk eredményeitől azt várták, hogy a koronavírus halálozási kockázata lényegében meg fog egyezni az influenza halálozási kockázatával. Az adatok azonban egyértelműen bebizonyították, hogy a koronavírus továbbra is magasabb halálozási kockázatot jelent.

Semmiségnek fog tűnni a Covid, ha elszabadulnak ezek a szuperbaktériumok

Anglia korábbi tisztifőorvosa hívta fel a figyelmet az antibiotikumok túlhasználatának potenciálisan pusztító következményeire.