jelzáloglevél

10.
01.
11:26
Leállította a jelzáloglevelek másodpiaci kereskedelmét az MNB

Leállította a jelzáloglevelek másodpiaci kereskedelmét az MNB

A Magyar Nemzeti Bank hétfőtől már csak elsődleges piacon vásárol jelzálogleveleket, a másodlagos piaci vásárlások megszűnnek - közölte az MNB.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
06.
14:44
Matolcsy a gázra lép, mindenki más fékez - nem várt dicséret külföldről

Matolcsy a gázra lép, mindenki más fékez - nem várt dicséret külföldről

Hosszú cikkben emlékezik meg az MNB legújabb intézkedéseiről a Bloomberg hírügynökség. Kiemelik, hogy Matolcsynak sikerült az elmúlt években kritikusait a maga oldalára állítani, ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy az MNB akkor lazít, amikor mindenki más már szigorítani kezd. Így a nagy kérdés az marad, tudja-e az MNB, mikor kell fékezni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
11.
30.
17:43
Jelzáloglevél-indexeket vezet be a BÉT

Jelzáloglevél-indexeket vezet be a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) közreműködve, a piaci szereplőkkel egyeztetve, három új jelzáloglevél-indexet hozott létre: egy teljes megtérülési indexet, és két hozamindexet, egy hároméves és egy ötéves futamidejűt - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
21.
15:04
Ezek az MNB új fegyverei

Ezek az MNB új fegyverei

Jönnek az MNB újabb unortodox lépései 2018. januártól. A Cél az, hogy a laza monetáris kondíciók a hozamgörbének nemcsak a rövid, hanem hosszabb szakaszán is érvényesüljenek.

Szerző(k): Domokos László
09.
01.
06:59

Nyilvános jelzálogleveleket bocsát ki az FHB

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt. a jövő héten minimum 100 millió, maximum 3 milliárd forint össznévértékben jelzálogleveleket bocsát ki nyilvánosan. A nyolcéves futamidejű papírok változó kamatozásúak, az induló kamat évi 11,1 százalék. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
08.
28.
14:51

A HVB Jelzálogbank Rt. új jelzáloglevelet bocsátott ki

A HVB Jelzálogbank Rt. augusztus 15-én sikeres zártkörű jelzáloglevél-kibocsátást hajtott végre, a felajánlott 1-1,5 milliárd forintos össznévértékű pakett maximális mennyiségét sikerült értékesíteni. Az ötéves futamidejű, egyenként 10 millió forint névértékű értékpapírok változó kamatozásúak.

Szerző(k): Barna Zsuzsa
07.
06.
06:59

Ismét nyilvános jelzáloglevél az FHB-nél

Az FHB újabb, immár harmadik alkalommal bocsát ki nyilvánosan a 2007-ben lejáró, fix kamatozású, tőzsdére is bevezetett jelzálogleveleiből. A sorozat össznévértéke még ezzel együtt is messze elmarad majd a megcélzott, 10 milliárd forint körüli értéktől. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI