Folyamatos kiskereskedelmi forgalomcsökkenésről számol be az elmúlt időszakban a KSH, így megpróbáltuk kideríteni, összhangban van-e ezzel az, amit a kereskedelmi láncok tapasztalnak. A lapunknak nyilatkozó üzletek szerint a saját márkás termékek felé fordultak a magyarok, és még a tehetősebb vásárlókat is érzékenyen érintette az élelmiszer-infláció.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaTöbb tényező segítette az olcsóbbodást.
Szerző(k): EconomxAz év utolsó napjára készülve talán többen megfizetik majd a magasabb minőséget.
Szerző(k): EconomxPrimer aromás aminok kioldódása miatt 34 centiméteres Alpina húsforgató lapátot hívott vissza a Nébih.
Szerző(k): EconomxA kétezres években évente hét kilogrammnál is több pulykahús került a magyar emberek tányérjára, mára ez az érték megfeleződött. A Magyar Pulykaszövetség megoldási javaslatokat fogalmazott meg a hazai pulykahús fogyasztás népszerűsítésére.
Szerző(k): EconomxElképzelhető, hogy amint útjára indult, máris hamvába holt a műhús műfajának divatja? Legalábbis egy növényi alapú szalonnákat és kolbászokat gyártó brit cég úgy véli, hogy a vegán ételek is épp a „kézműves sörök” sorsára jutnak.
Szerző(k): EconomxAz elmúlt években folyamatosan nőtt a hazai nyúlhústermelés, a pozitív trendet csak az orosz-ukrán háború miatt kialakult nehéz gazdasági helyzet tudta megtörni.
Szerző(k): EconomxA Kamara és annak állattenyésztésben tevékenykedő uniós partnere szerint minden olyan kezdeményezés elítélendő, ami megalapozatlan, és ami hatástanulmányok híján negatívan érintené az állattenyésztőket.
Szerző(k): Zádori BenceTovább drágul a hús, és nem is érdemes abban bízni, hogy olcsóbb lesz a csökkenő infláció miatt. Sőt az agrárközgazdászok szerint akár 30-40 százalékos áremelkedés is bekövetkezhet.
Szerző(k): Economx.hu