„Egy órával, 11 óra 30 percre elcsúsztattuk a délelőtti program rajtját, az esti programban viszont nincs változás. A nézők folyamatosan érkeznek a stadionba, délelőtt 10 óráig mintegy 2500-an léptek be, ők fedett, száraz helyen vannak. Bízunk benne, hogy a zivataroknak a leghevesebb része elvonult, csendes eső még várható, de az Atlétikai Központban nem ázik meg senki. Az esti megnyitó pedig a jelen állás szerint 18 órakor kezdődik” – mondta az MTI-nek Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

Nemzeti Atlétikai Központban 10.30-kor a férfi súlylökés selejtezője kezdődött volna, Tóth Balázzsal. A vihar miatt a férfi gyaloglók 20 kilométeres száma – Helebrandt Mátéval a mezőnyben – 8.50 helyett 10.50-kor startol a Hősök terén. 

A vb első napján 19 magyar atléta lesz érdekelt.

Kétórás halasztás után megkezdődött a világbajnokság

A vihar miatti kétórás halasztás után 10 óra 50 perckor elrajtolt a Hősök teréről a férfi gyaloglás 20 kilométeres versenyszámának mezőnye, melyben a magyarok közül elsőként Helebrandt Máté mutatkozott be a jövő vasárnapig tartó budapesti atlétikai világbajnokságon. A férfi gyaloglóknak a tervek szerint szombaton reggel 8 óra 50 perckor dördült volna el a startpisztoly, ám a villámlások és esőzés miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy két órával később kezdődik a viadal.

A Karmelitába vezetett az újraválasztott sportági vezető első útja

Orbán Viktor a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével tárgyalt. A miniszterelnök szerint pénzt hoz az atlétikai vb az országnak.
Az olyan események, mint az atlétikai világbajnokság, azt üzenik a világnak, hogy Budapest egy olyan nemzetnek a fővárosa, ahová „el kell jönni” – jelentette ki a kormányfő pénteken a Kossuth rádióban.