Újabb fordulat történt az agglomerációs közlekedés és a Budapest-bérletek tavaly év vége óta húzódó ügyében. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK)  a 24.hu megkeresésére közölte: a BKK, a Volánbusz Zrt. és a MÁV-HÉV Zrt. 2024. január 17-én módosította a három társaság által 2023. december 29-én megkötött átmeneti megállapodást: 

a szerződés a közbeszerzési értékhatár elérését követően is fenntartja a megállapodás hatályát.

A decemberi szerződés ugyanis kimondta, hogy „a közszolgáltatók szolgáltatás-megrendelésére vonatkozó nemzeti közbeszerzési értékhatárának elérését követően a szolgáltató a vonatkozó szolgáltatás nyújtását a továbbiakban minden további jogi aktus nélkül megszünteti.”

A néhány tízmilliós közbeszerzési értékhatár elérését a BKK akkor „rövid időn belül” várta, de a módosított szerződés értelmében ennek már nincsen jelentősége, ez nem lesz akadálya a jelenlegi munkamegosztás és a szolgáltatások fenntartásának.

A BKK válaszából az is kiderül, hogy az érvényes szerződésben nincs nyoma annak, amit az utóbbi időben tényként kezelt a nyilvánosság - leginkább a MÁV december 31-ei, az Építési és Közlekedési Minisztérium döntésére hivatkozó közleménye alapján -, nevezetesen hogy az átmeneti megoldás legfeljebb március 1-jéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben.

Az ügy előzményiről itt és itt olvashat.