BRFK motoros járőre szombat délután az V. kerületi Erzsébet téren ellenőrzött egy taxinak kinéző Mercedest, az idős férfi által vezetett autón a taxijelzés és a rendszám is rendben volt, azonban nagyon sok más dolog nem stimmelt.

A police.hu beszámolója szerint a kocsin feltüntetett díjszabás jelentősen eltért a megszokottól: az egységes 1 100 forintos alapdíj helyett volt olyan tarifacsomagja is, amely 12 200 forintról indult. Az autó műszaki engedélye egy éve lejárt, illetve sem a férfi, sem a taxi nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel.

A sofőr azt állította, hogy nem taxizik, a taxijelzés csak arra kell neki, hogy használhassa a buszsávot. A kocsiban azonban a viteldíj-kijelző, a pénztárgép és a POS terminál is működött.

A férfi a lejárt műszaki miatt helyszíni bírságot kapott, az autó rendszámát leszerelték, a személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt pedig közigazgatási eljárás indult ellene.

Hoppá, az Uber visszatér Budapestre: közel tíz évig tartott a szünet

Az Uber budapesti restartját kezdeményezte hazánk leghosszabb ideje működő taxiszolgáltatójával, a Főtaxi-csoporttal együttműködésben. A lépéssel Budapest különleges szerepet fog betölteni a cég európai divíziójában.