Ennek az országos főútnak van olyan szakasza, amit naponta 50-60 ezer jármű használ, és ez a szám olyan hatalmas, hogy megfelel egy jelentősebb autópálya forgalmának.

Mivel krónikus káosz keseríti a közlekedőket a Dunakanyar elátkozott főútján, a térségben az agglomeráció lakói állandó elégedetlenségben ingáznak és közlekednek nap mint nap Szentendrén.

A 11-ES FŐÚT FEJLESZTÉSE MÉGIS ÉVTIZEDEK ÓTA VÁRAT MAGÁRA,

és az ezzel kapcsolatos beruházások elmaradását az érintett térség lakosságának újra és újra fellángoló elégedetlensége kíséri. 

A Dunakanyar elátkozott főútja ügyében dodonai döntés született

A 11-es főúton mindennaposak a balesetek, és persze menekülő útvonalak hiányában a balesetekkel járó jelentős torlódások, ezért a szentendrei városházán összeültek az illetékesek, hogy egyeztessenek.
Bővebben ITT olvashat a történtekről.

Végre talán történik valami

A reménytelenségben most Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere némi fényt villantott a városka lakóinak a közösségi oldalán:

Évek óta sürgetjük, hogy a Szentendrét átszelő 11-es főút városi szakaszain feltorlódó forgalmat az út kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jelzőlámpák jobb összehangolásával megkönnyítse

– írja a városvezető, hozzátéve, hogy a kormány 2023-ban rendeletben húzta le az indításra váró közútfejlesztési beruházások listájáról a 11-est, így 

EGYELŐRE A JELZŐBERENDEZÉS-RENDSZER ÉGETŐEN SZÜKSÉGES FEJLESZTÉSE IS ELMARAD.

Biztató hír ugyanakkor, hogy a Magyar Közút úgy döntött, nem vár a 11-es út beruházási projektjének bizonytalan jövőbe kitolódó felújításáig, hanem a városvezetés korábbi kezdeményezését figyelembe véve elindít egy tesztelési folyamatot. 

Jelzőlámpás kereszteződés a 11-es főút szentendrei szakaszán. Kép: Economx, fotós: Hartl Nagy Tamás

A polgármester tájékoztatása szerint 

A KÖZÚT KEZELŐJE MÁRCIUS 5-TŐL KÍSÉRLETET TESZ ARRA, HOGY SZENTENDRÉN ÜTEMESEBBEN, GYORSABBAN HALADHASSON ÁT AZ AUTÓS FORGALOM.

Szentendre városvezetőségének ígérete szerint a jelzőlámpák hangolásának részleteit, valamint a tesztelési folyamat vizsgálati eredményeit a közútkezelőtől kapott tájékoztatás alapján folyamatosan nyilvánosságra hozzák.