A gyanúsítottak Svájcból tartottak haza, több kilogramm marihuánával. Egy magyarországi pihenőhelyen azonban rajtuk ütött a Terrorelhárítási Központ, valamint a rendőrség.

A 31 éves kabai férfi, valamint annak ismerőse és a barátnője utazott abban az autóban, amiből több kilogramm fóliába csomagolt, droggyanús növényi törmelék került elő.

Ezzel egy időben egy hajdúszoboszlói házaspárt is elkaptak a hatóságok, akik a kabai lakos rendszeres „ügyfelei” voltak, a tőle vásárolt terméket pedig rendszerint továbbértékesítették.

Ezen felül a kutatások során további fél kilogramm kábítószergyanús anyagot, a kereskedéshez szükséges eszközöket, továbbá 2,5 millió forintot is lefoglaltak.

A 31 éves férfit és 27 éves barátnőjét, valamint a házaspár férfi tagját jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

 

Műkörmös szalonban tárolták a kábítószert

A holland alapanyagokból hazánkban előállított kábítószerekkel kereskedő bűnbandára csapott le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A nyolc gyanúsítottból hatan letartóztatásban vannak.