Március első felében számoltunk be arról, hogy a Világgazdaság szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) többször összeomló jegyértékesítési, és a funkciói ellátására alkalmatlan ügyviteli rendszerét is az OTP-hez köthető cégek fejlesztették.

A portál arról írt, hogy az MLSZ két nagy informatikai rendszerében egy fontos közös tényező van:

a jegyértékesítő és az ügyviteli rendszert is az OTP-hez kötődő cégek fejlesztik.

Az MLSZ által szervezett mérkőzésekre az InterTicket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. biztosítja az online jegyértékesítő rendszert. Az InterTicket az indulásától fogva szoros kapcsolatot ápol az OTP-vel, így nem meglepő, hogy az OTP Simple mobilalkalmazásba is gyakorlatilag integrálva lett az InterTicket jegyértékesítő szolgáltatás.

A Világgazdaság az IFA kapcsán pedig arra emlékeztet, hogy egy korábbi, rendkívül elavult rendszer leváltása érdekében kezdték fejleszteni, az eredeti tervek szerint 2015 decemberében kellett volna működésbe állnia, ám az indulás közel egy évet csúszott. A fejlesztésért a JET-SOL Számítástechnikai Szolgáltató Kereskedelmi és Beruházási Kft. volt a felelős, amely 2015 novemberében épp tulajdonosváltáson esett át. Az új kizárólagos tulajdonos a hivatalosan is az OTP-csoportba tartozó MONICOMP Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. lett.

Miután kiderült, hogy a Jet-Sol által fejlesztett és üzemeltetett szoftver még a korábbi, több évtizedes rendszernél is használhatatlanabb, az MLSZ hét-nyolc évvel később döntést hozott egy újabb verzió megrendeléséről.

A portál információi szerint ebben a projektben a Jet-Solt egy másik OTP-közeli informatikai szolgáltatóra, az SMP Solutions-ra cserélték, amelynek nemzetközi terjeszkedése szinte pontosan leköveti az OTP külföldi akvizícióit.

Nyomozás indulhat Orbán Viktor "kérése" miatt, Polt Péter a Főügyészséghez fordult

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Spar és a magyar kormányzat közti vita, ugyanis az ügyet Polt Péter legfőbb ügyész feljelentés formájában a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította. KATTINTSON a részletekért!
Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője ennek kapcsán azt kérdezte Polt Pétertől, hogy

szabályos-e az összefonódás a Csányi Sándor által vezetett OTP-hez kötődő cégek és az Csányi Sándor vezette MLSZ között.

A legfőbb ügyész válaszában először leszögezte, hogy sem a "civil törvény", sem pedig a polgári törvénykönyv nem tartalmaz a az egyesületekkel, illetve a közhasznú szervezetekkel szemben olyan összeférhetetlenségi szabályt, amely kizárná a vezető tisztségviselő érdekeltségi körébe tartozó másik önálló jogi személlyel történő szerződéskötést. 

Írásbeli választ igénylő kérdését egyebekben feljelentésként értékeltem, és elbírás céljából a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának küldtem meg
- közölte Polt Péter.