A harmadik napja tartó sztrájk csütörtöki folytatásában este elmaradt a műsoron szereplő balettelőadás, mert a színpadon még mindig a Don Giovanni keddi díszlete foglalta a helyet. Mivel a táncosok így nem tudták előadni a Mayerlinget, újból az operát tűzték műsorra. 

Az eleve kevés számú nézőt Ókovács Szilveszter főigazgató tájékoztatta, hogy a zenekar ismét nem vette fel a munkát, ezért a Don Giovannit zongorakísérettel adják elő azoknak, azoknak, akik a kettős változás miatt is a nézőtéren maradnak.

Az Index beszámolója szerint ekkor a maroknyi közönség még tovább fogyott.

Bárány Balázs Péter, az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke megerősítette, hogy nem hátrálnak meg, és tovább folytatják a sztrájkot, amíg nincs megegyezés - írja a Blikk. A dolgozók továbbra is ragaszkodnak az általuk elfogadhatónak vélt béremeléshez és a kollektív szerződés elfogadásához.

Az Operaház az elmaradt előadások miatt naponta akár 10-20 millió forintot is bukhat.

Ókovács Szilveszter az InfoRádiónak nyilatkozva azt mondta: a semmiből nem tud 4 milliárd forintot előteremteni, így az Operaház elérkezett a lehetőségei határához.

Vezetőként annyit tud tenni, hogy jelen van, szervez, végrehajtja, amit lehetséges; a nézők szemébe néz, és várja vissza a zenekari kollégákat.

A főigazgató elmondta, az intézmény nagyon nagy, 1260 alkalmazottat foglalkoztat, plusz még legalább 500 személy, felnőttek, gyerekek, statiszták, énekesek, karmesterek, alkotók kötődnek hozzájuk. Közülük a zenekar mintegy 60 tagjának sztrájkját tapasztalták, és hozzájuk csatlakozott beszámolója szerint néhány tucat színpadi munkás.

Ettől függetlenül zongorakíséret van, minden működik, nemigen van nyoma a folyamatoknak

- mondta.