A tavalyi visszaesés után idén 2,4 százalékkal, 504,1 millió darabra nő a hordozható elektronikai eszközök globális kiszállítása az International Data Corporation kutatóvállalat friss előrejelzése szerint.

Az elemzők konzisztens fellendülést várnak az elkövetkezendő években

– közölte az IDC. Számításaik szerint a kiszállítások 2027-re elérik a 629,4 milliót, ami öt százalékos éves átlagos növekedést jelent 2022-2027 között.

a jelenlegi makrogazdasági kihívások ellenére a hordható eszközök iránti kereslet ismét felpörgeti a piacot.

– Számolt be Ramon T. Llamas, az IDC hordozható termékek csoportjának kutatási igazgatója.

Várhatóan a fülhallgatók maradnak a legnépszerűbb hordozható termékek, ráadásul akik 2020-2021 között vásárolták a fülhallgatójukat, idén jó eséllyel lecserélik azokat, ami nagyban hozzájárul majd az eladások fellendüléséhez.

Felkapott hordozható eszköz lett az okosóra is, de eladása továbbra is gyorsabb ütemben nő mint a piac egésze: attól függ a bővülés mértéke, hogy a felhasználók milyen ritmusban cserélik le a tradicionális karóráikat, vagy váltanak az előzőnél okosabb készülékre.

Az IDC elemzői az eladások növekedése ellenére is úgy vélik, hogy egyelőre nem tűnnek el a hagyományos karórák, hiszen továbbra is kiszolgálják az egyszerűbb megoldásokat kereső vásárlókat.