A Nemzeti Nyomozó Iroda győri egysége már tavaly nyár óta nyomoz a bűnszervezet után, a rendőrség közlemény alapján pedig Szerbia és Montenegró irányába mutatnak a szálak.

A külföldi hatóságokkal együttműködve már márciusban és áprilisban is több drogkereskedőt elfogtak: a szerb P. Rankov Árnyas utcai kocsitárolója több mint 600 millió forintnyi kábítószert rejtett, több mint 20 liter amfetaminolajat és közel 90 kilogramm marihuánát – írja közleményében a rendőrség. Ezután nem sokkal egy magyar és két szerb férfi is rács mögé került: J. Tamás Sándort a 13., Boris C.-t a 11., míg Andelic C.-t az 5. kerületben kapták el.

nyomozók az elfogottak ingatlanaiban kilószámra találtak hasist és kokaint, valamint prés- és fóliázógépeket, digitális mérleget és nejlonzacskókat. Az egyiküknél bőröndben lapult a hasistégla

A bűnbanda egyik magyar tagja, Bréti Zoltán azonban sikeresen megszökött a hatóságok elől, és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.

Ellene belföldi, nemzetközi és európai elfogatóparancsot adtak ki. A négy tag elfogásával a közlemény szerint még koránt sem ért véget a nyomozás.

Több száz bűnszövetkezet tartja rettegésben az EU-t

Az Europol jelentése szerint a bűnszövetkezetek együttesen 25 ezer tagot számlálnak.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->