Újabb hangfelvétel került nyilvánosságra, ezúttal az egri belügyek kapcsán lett botrány.

Mirkóczki Ádám polgármesterről olyan hangfelvétel szivárgott ki, amiben egyenesen elismeri, sőt hangsúlyozza, hogy ő nem adná ki a lényeges adatokat az önkormányzattól – olvasható az Egri Ügyek cikkében.

A portál szerint a polgármester a következőt mondja:

„Nagyjából semmit nem adnék ki, úgy vagyok vele, hogy pereljen mindenért, minden érdemi részt kiveszek belőle vagy kicsontozom úgy, hogy tessék itt van egy semmi, amivel nem tudsz mit kezdeni. Tehát például most a várnak is ez a cirkusz (…) munkadíj, ennyi. Fejezetszám… Itt a költségvetése, tessék… és akkor nem tud mit csinálni, odaadtuk. Ja, hogy ez neked nem elég? Kit érdekel? Tehát én esetleg még ezt az irányt tudom elképzelni, hogy tegyünk is eleget meg nem is és akkor olyan információt adunk, hogy vagy ha konkrét szerződést kérnek ki, akkor meg pont kitörlök olyan részeket, ami őt érdekli. Hát kiadtuk, csak szerintünk, a mi jogi álláspontunk szerint az a, üzleti titok, b, személyes adat, c, mittudénmi.”

Az Egri ügyek azt írja, több olyan ügy kapcsán is büntetőeljárás zajlik, amelyről Mirkóczki Ádámnak tudomása lehet, sőt, még várhatók is ilyen ügyek a jövőben.