Varga Judit két közvetlen minisztériumi munkatársa szerint Magyar Péter becsmérelte őket, beleavatkozott a munkájukba, ezért féltek tőle.

A Mandinernek álnéven megszólaló két sajtós többek között arról beszélt, hogy az egész stábban volt egy alapvető félelem, mert tudták, hogy ha valamit elrontanak, akkor Magyar Péter ezt számon fogja kérni Varga Juditon.

Míg Varga Juditot egy két lábbal a földön járó, következetes, ugyanakkor emberséges vezetőnek ismertem meg, addig a volt férjét egy fennhéjázó életet élő személynek tartottam, akiben folyton munkált a szereplési vágy, minden mozdulata arra irányult, hogy a reflektorfényben legyen

– mondta a portálnak az Éva néven szereplő sajtós, aki egy olyan esetről is beszámolt, amikor Magyar magáról válogatott képeket egy rendezvény során és nyomást helyezett a miniszterre, hogy olyan fotókat tegyen ki, amelyeken szerinte saját maga jól néz ki.

„Láttam miniszter asszonyon, hogy feszélyezve érzi magát a férje viselkedése miatt és egyszerűbbnek érezte, ha ráhagy dolgokat, hogy elkerüljön egy nagyobb hisztériát és a kollégáival szembeni további atrocitásokat” – magyarázta a sajtós, aki szerint ezért fordulhatott elő, hogy a miniszterről előnytelen, míg a Magyarról előnyös képek jelentek meg.

Éva arról is beszámolt, hogy a hivatalos programok közötti szünetben nem egyszer látta sírni a minisztert Magyar Péter miatt.

A másik sajtós, Júlia szerint Magyarról már az első pillanattól kezdve látszódott, hogy a felszínen nagyon más képet mutat magáról, mint amilyen valójában. Állítása szerint a minisztériumban mindenkiben volt egy állandó gyomorideg amiatt, hogy Magyar Péter sok mindenbe próbált belefolyni és beleszólni.

Júlia elmondása szerint Magyar többször is éles szóváltásba került a minisztérium dolgozóival.

„Ha valami nem úgy sikerült, ahogy ő azt elképzelte, akkor nem egy olyan eset volt, hogy a miniszteren keresztül próbálta elérni, hogy az adott kollégát kirúgják, aminek a miniszter természetesen nem engedett. Ki kellett alakítanunk egy olyan munkarendet a miniszternek, hogy a fontosabb szereplések, tárgyalások előtt ne olvassa el Magyar üzeneteit, mert azok kizökkentették volna szakmai munkájából és sokkal nehezebb lett volna arra fókuszálnia” – mondta Júlia, aki arról is beszélt, hogy egy karácsonyi címlapos bulvárcikk-fotózásnál Varga Juditot a sírás kerülgette és próbált minél gyorsabban túllenni az egészen, mivel a bulváros tartalmakat se a miniszter, se a gyerekek nem akarták, azokat Magyar „nyomta le rajtuk”.

Tisztítószeres dobozra került Magyar Péter

Az egyik hazai gazdasági hetilap címlapon hozza a Diákhitel Központ volt vezetőjét, akit szerdán hallgattak ki a Fővárosi Főügyészségen a Völner-Schadl ügyben. Korábban úgy nyilatkozott, információi Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől és volt feleségétől, Varga Judittól származnak, s ezeket dokumentummal tudja bizonyítani, amely a kormány lemondásához vezethet. Magyar bizonyítékait még az ellenzék is karcsúnak tartja.