Magyar Péter szerint két alig két nap alatt több mint 95 ezren szavaztak a képviselőjelöltekre. Ennek alapján a szavazást fölényesen Kulja András nyerte, aki sebészszakorvos-jelöltként egészségedukációs videókat készít a TikTokon, ahol 360 ezer követője van.

A második helyen Dávid Dóra végzett, aki még 16 éves korában költözött a családjával Angliában, jogi diplomáit Londonban és Cambridge-ben szerezte, és többek között az Európai Bizottság jogi szolgálatánál, valamint nemzetközi gyermekvédelmi intézménynél is dolgozott.

A harmadik helyen Lakos Eszter jogász-közgazdász futott be, aki Budapest mellett Bolognában és Milánóban is tanult, majd egészen a közelmúltig uniós szervekkel dolgozott a kutatás és az innováció területén.

Ezzel együtt a lefektetett szabályok alapján Magyar Péter vezetheti a TISZA EP-listáját, bár korábban jelezte, hogy nem megy ki az Európai Parlamentbe. A második helyre Dávid Dóra kerül, mivel nőként ő kapta a legtöbb szavazatot. A harmadik a Magyar Péter tüntetésén felszólalt, majd emiatt kirúgott református lelkész, Tarr Zoltán, míg a negyedik a szavazás győztese, Kulja András.

Magyar hozzátette, az aláírásgyűjtést szombaton kezdik.

Lánczi Tamás börtönnel fenyegeti Magyar Pétert

A Szuverenitásvédelmi Hivatal külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető sajtóinformációk alapján indította el első vizsgálatát.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->