Nem véletlenül aggódnak az ellenzéki pártok: az eddig készült közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy  Magyar Péter és a  Tisza Párt tőlük visz el nagyobb arányban szavazókat, a Fidesztől egyelőre alig-alig tudtak átcsábítani választókat. 

  • Republikon és a Závecz szerint elsősorban a Kutyapártnak és a  Momentumnak fájhat Magyar Péter megjelenése.
  • Az Iránytű Intézet szerint Magyar Péterék jelenlegi szavazóinak fele (53 százaléka) volt az ellenzéki összefogás szavazója, 13-14 százalékuk a  Fideszre szavazott, 3, illetve 4 százalékuk a Mi Hazánkra  és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra.
  • Medián szerint a Tisza Párt a választani tudó biztos szavazók körében 24 százalékon áll, míg az indulásuk ellen hangosan tiltakozó Demokratikus Koalíció (DK) 9 százalékon, de a Kutyapárt és Momentum is csak 6, illetve 5 százalékot érne el. A Fidesz támogatottságát ez a kutatás 46 százalékra méri.

A Telex összeállítása emlékeztet, hogy a Tisza Párt a június 9-i önkormányzati választáson a négy polgármester-jelöltet indít a fővárosban, két ellenzéki (XI. és XVIII.) és két fideszes vezetésű (X. és XVII.) kerületben, egy fővel túl is teljesítve az indulás feltételeit, mivel a listaállításhoz három polgármesterjelölt is elég. 

A 2019-es választás alapján két-háromezer szavazat nagyon is sokat számíthat.