Mint ismert, kedden váratlanul felmondta szerződését a Fradival az állami tulajdonú Mahart Passnave kft., melyet Kubatov a Facebook-oldalán vérlázítónak és jogellenesnek nevezett. Nem sokkal később ugyanakkor kiderült, hogy Lázár János rendelte el a szerződés felmondását.

Kubatov Gábor a Hír TV Radar című műsorában nyilatkozott, nem sokkal a történtek után.

Ott elmondta, hogy az ominózus cég 51 százalékban állami, 49 százalékban pedig svájci tulajdonú.

Szerinte úgy bontották fel a szerződést, hogy nem szóltak róla.

– Egy nemzetközi hírű kézilabdacsapatot hoztak kellemetlen helyzetbe – vélte Kubatov. Azt is elmondta, hogy a szerződésbontás indoklása szerint a Ferencváros teljesítménye visszaesett, azonban ez szerinte nem igaz, a női kézilabdában épp most vannak a csúcson.

Az elnöknek azonban van egy morális problémája is. Úgy látja, hogy a szerződések tekintetében az államnak jó példával kellene elöl járnia. 

– Ha az állam olyan példát mutat, hogy felmond bármilyen szerződést gyakorlatilag indok nélkül, vagy jogellenesen, hogy várja el az állampolgáraitól, hogy jogkövetők legyenek? Nekem ez a személyes problémám. Persze ilyenkor nem a Fradiért, hanem a hazámért, az állam működéséért aggódom.

Ha ilyeneket meg lehet tenni, akkor hogy követeljük meg az állampolgárainktól, hogy jogkövető magatartást folytassanak?

Kubatov szerint a szerződésbontás indoklásában az is szerepelt, hogy fejlesztésre fordítják a támogatói pénzt. Ennek kapcsán azt mondta, bruttó másfél millió forintos nyereséggel büszkélkedhet a cég, évekre visszamenőleg, miközben 50 alkalmazottja van.

Ebből pedig, meglátása szerint, sor kerülhetett volna már komolyabb bérfejlesztésre.

Zárásként annyit fűzött hozzá: nem lát olyan dolgot, amivel a cég, a minisztérium vagy az állam meg tudná védeni az érdekeit ebben az ügyben, de 

majd a bíróság eldönti.

 

Nem megy jól a foci, beszáll a kriptobizniszbe a Fradi

Megállapodást kötött a Ferencvárosi Torna Club a világ egyik legjelentősebb kriptotőzsdéjével, a Binance-szel. A klub saját NFT-ket is a piacra dob.