Baján és a környező településeken kábítószert árusító férfiakat fogtak el a rendőrök – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A rendőrök több hónapig tartó nyomozás eredményeként szerdán nyolc helyszínen nyolc férfit fogtak el: a házkutatásokon kábítószergyanús anyagokat, készpénzt és a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak náluk.

A legnagyobb fogás az egyik bajai helyszínen volt, ahol a nyomozók több mint 6 kilogramm szárított növényi anyagmaradványt, több mint ezer ecstasytablettát, 132 gramm kokaint és 40 gramm hasist találtak.

Több mint hétmillió forintot, több mint hétszáz eurót, laptopokat, telefonokat és táblagépeket is lefoglaltak a férfiaktól.

Az elfogott férfiak ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a rendőrség a csoport tagjainak letartóztatását indítványozta.

Rekordot döntött a világ legnépszerűbb drogja iránti kereslet

A koronavírus-világjárvány visszaszorulása óta rekordszintet ért el a kokatermesztés és kokaincsempészet a világon, ráadásul új kábítószer-csomópontokat hoztak létre Európában és Afrikában. Bővebben>>>