Elsietettnek nevezte Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző elküldését a moszkvai Szport Ekszpressz című lap, miután a Ferencváros szerdán 3-0-ra kikapott a feröeri Klaksvíktől és kiesett a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. Az orosz válogatott korábbi sajtóreferense szerint sokkot váltott ki a vereség és a kiesés következményeként „az elvesztett hipotetikus bevétel a Bajnokok Ligájában”.

De az ilyen érzelmi állapotban hozott döntések általában rosszak. A karddal vágni könnyű. A kérdés az, hogy mi lesz ezután. Új élvonalbeli edzőt kell keresni, Kubatov Gábor biztosan nem dolgozott ki B-tervet erre a szezonra. Kártérítést kell fizetni a távozott edzőnek, stábtagjainak, a csapat depressziós

– olvasható a cikkben.

Eközben a közösségi oldalakon már szavazást is indítottak Csercseszov jövőjéről, hogy hol várják a trénert az orosz futballélvonalban. Nyilvánvalónak tűnik három moszkvai klub – a Dinamo, a Szpartak, a Lokomotiv – és a Szocsi, de a volt sajtófőnök szerint az említett lehetőségeket még nem szabad komolyan venni.

Elhamarkodott döntés B-terv nélkül?

„Először is le kell zárni az ügyeket a Ferencvárossal. Aztán levegővétel, s a további út kiválasztása, amelyik a leghelyesebb lesz Csercseszov számára” – fogalmazott a szerző, jelezve, elsietettnek érzi az edző elküldését.

A Klaksvikkel vívott meccs utolsó sípszója után Kubatov megkérte Csercseszovot, hogy menjen fel hozzá, és amikor belépett, azonnal bejelentette a menesztést. Semmi sem történt volna, ha szerda este helyett csütörtök reggel születik meg az ítélet.

 

Az orosz tréner 2021 decembere óta irányította a Ferencvárost, amellyel idén a bajnokság megnyerése mellett a nyolcaddöntőig jutott az Európa-ligában. Az FTC a BL-kiesés után a Konferencia-liga selejtezőjében folytathatja, amelynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik. A Ferencváros Máté Csabát bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával a férfi labdarúgócsapatnál.